Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Популісти скотять Україну до рівня Венесуели – Порошенко

Вівторок, 29 січня 2019, 13:50

Президент Петро Порошенко заявив, що експерименти деяких кандидатів-популістів, в разі їх перемоги на виборах 2019 року, скотять Україну до рівня Венесуели.

Про це він сказав 29 січня, виступаючи на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом".

На думку Порошенка, популісти наражають країну на небезпеку і, якщо їх допустити до влади, всі випробування війни та російської агресії виявляться марними.

"Своїми безглуздими експериментами популісти штовхнуть країну до нових політичних та економічних потрясінь. То що, ми хочемо наздогнати наших успішніших західних сусідів чи, навпаки, скотитися до рівня Венесуели?", - обурився він.

За словами президента, саме другий шлях, не до Брюсселя, а до Каракаса, пропонує українцям велика кількість кандидатів на виборах 2019 року.

"Не так давно хтось із опозиціонерів сказав, ніби бути популістом – це значить  служити людям", - сказав він, натякаючи на слова лідерки ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

"Бути популістом – це значить брехати людям і дурити людей. І прирікати їх на злидні та страждання. Мадуро це наочно довів у Венесуелі, а деякі політикани хочуть проекспериментувати в Україні", - вважає Порошенко. 

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати 

Нагадаємо:     

  • Станом на ранок 29 січня Центральна виборча комісія зареєструвала 22 кандидатів у президенти: Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Валентин Наливайченко, Андрій Садовий, Віталій Скоцик, Анатолій Гриценко, Віталій Купрій, Євгеній Мураєв, Геннадій Балашов, Ольга Богомолець, Олександр Шевченко, Роман Насіров, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Олександр Вілкул, Юлія Тимошенко, Олександр Мороз, Дмитро Добродомов, Аркадій Корнацький, Ілля Кива, Руслан Кошулинський, Олександр Данилюк.
  • Вибори президента призначено на 31 березня, реєстрація кандидатів триватиме до 8 лютого (документи приймають до 3 лютого включно).
  • На форумі 29 січня Порошенко збирається оголосити про рішення йти на другу президентську каденцію, як самовисуванець.
  • Ніколас Мадуро очолював Венесуелу з весни 2013 року, у травні 2018 року його переобрали на посаду президента, хоча опозиція заявляла про масові порушення на виборах і не визнала їхній результат.
  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни перед тисячами демонстрантів.
  • Після цього Мадуро заявив, що країна розриває дипломатичні відносини із США. Гуайдо ж заявив, що країна зберігає дипломатичні відносини з усіма державами.
  • Україна підтримує Венесуелу в прагненні до відновлення демократії та конституційного ладу. Та визнає владу Хуана Гуайдо.

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування