Війна у Керченській протоці: Росіяни стріляли з гармати, випустили 1200 снарядів

Неділя, 6 січня 2019, 16:21
Війна у Керченській протоці: Росіяни стріляли з гармати, випустили 1200 снарядів

Під час акту агресії у Керченській протоці російські прикордонники обстріляли українські кораблі з великокаліберної гармати, випустивши близько 1200 снарядів.

Про це в ефірі "Еха Москви" повідомив адвокат Ілля Новіков, посилаючись на дані свого підзахисного, одного з військовополонених українських моряків Романа Мокряка з катера "Бердянськ".

"Російська сторона намагається подавати ситуацію так, що "ми бачили, що вони порушують кордон, ми були зобов'язані це припинити". ... При цьому росіяни не заперечують, що вони розуміють, хто (був - ред.) перед ними - військові кораблі ВМС, під відповідними прапорами, на яких перебувають військові моряки, які носять форму і мають зброю", - зазначив Новіков.

 "Це "зобов'язані припинити" вилилося у стрілянину з великокаліберної гармати (по українських кораблях - ​​ред.). За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка - було витрачено близько 1200 снарядів. ... Вони (моряки - ред.) дивом не загинули", - додав адвокат.

Він зазначив, що вогонь вів російський прикордонний корабель "Ізумруд". 

Щоб уникнути обстрілу, українські кораблі почали розходитися у морі, і за "Бердянськом" пішов один з прикордонних кораблів РФ. 

"По них, за словами Мокряка, влучили щонайменше 4 рази. Це влучання, які зафіксував екіпаж. Можливо, буде проведено експертизу і буде встановлено, що їх більше", - повідомив Новіков. 

З цих чотирьох влучань, за словами адвоката, два - були небезпечні. Внаслідок одного з них й зазнали поранень троє членів екіпажу від осколків броні катера, яку було пробито снарядом. 

Читайте також: 

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Нагадаємо, 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування