Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-перекладачу Гройсмана продовжили арешт у справі про держзраду

Середа, 13 лютого 2019, 00:27

Голосіївський райсуд Києва на 2 місяці продовжив арешт колишньому перекладачеві прем’єр-міністра України Станіславу Єжову, якого обвинувачують у держзраді.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Клопотання про продовження арешту подав представник військової прокуратури Ігор Кринін.

"Він обґрунтував необхідність утримання Єжова під вартою тим, що на волі він може ухилятися від суду або вплинути на свідків, використовуючи свої зв’язки у вищих ешелонах влади", - йдеться у повідомленні.

Єжов і його адвокат Валентин Рибін наполягали на скасуванні арешту.

Обвинувачений, аргументуючи свою позицію, заявив, що, на його думку, прокурор під час судового розгляду не надав жодних доказів, які б підтверджували його вину.

За його словами, сторона обвинувачення не обґрунтувала наявність ризиків того, що на волі він може ухилятися від суду, тиснути на свідків і спотворити докази.

"Заслухавши думку сторін, головуюча суддя Олена Первушина визнала аргументи захисту необґрунтованими і задовольнила клопотання прокурора", - пише "Радіо Свобода".

Арешт Єжову продовжили до 12 квітня.

Читайте також: Шпигуне, вийди геть. Усе про скандал із перекладачем Гройсмана

Нагадаємо:

  • 20 грудня 2017 року Служба безпеки України затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну, який передавав російським кураторам інформацію про діяльність українського уряду.
  • Пізніше суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
  • ЗМІ з’ясували, що йдеться про Станіслава Єжова – заступника керівника протоколу прем'єр-міністра.
  • СБУ кілька місяців "вела" його за згодою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана для документування контактів Єжова з російськими спецслужбами.
  • Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пізніше заявив, що його перекладача Станіслава Єжова перевіряли багато разів.
  • За даними СБУ, затриманий інформував спецслужби Росії про зарубіжні поїздки і переговори прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.
  • 2 січня Кабінет міністрів звільнив заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслава Єжова, який підозрюється в роботі на російські спецслужби.
  • Сам він своєї провини не визнає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: