У суді розповіли, коли винесуть рішення щодо Супрун

Середа, 13 лютого 2019, 10:33

Рішення Окружного адмінсуду щодо клопотання Кабміну про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я очікують 13 лютого.

Про це на брифінгу 13 лютого заявив суддя-спікер суду Богдан Санін.

"Суддя перебуває в нарадчій кімнаті і продовжує розглядати клопотання. Сподіваємося, що сьогодні суддя все ж таки видасть відповідне рішення, але це не гарантія того, що він вийде, і це залежить виключно від самого судді", - сказав він.

Санін додав, що тривале перебування судді в нарадчій кімнаті "доволі поширене" явище і "залежить від багатьох факторів": обсягу матеріалу, обсягу пояснень, наданих учасниками справи, тощо.

"Оскільки суддя враховує всі позиції, він має викласти всі обставини у своїй ухвалі. Інколи таке рішення сягає і 20, і 30, і 50 листів, які має суддя виготовити. Ми не знаємо той обсяг, який виготовляє суддя Каракашьян Сергій, лише орієнтуємося, що судове засідання тривало значний час – 4 години, саме у зв’язку з цим ми допускаємо тривале перебування судді у нарадчій кімнаті", - сказав суддя-спікер.   

Він також додав, що Окружний адмінсуд Києва обмежив лише дві функції Уляни Супрун, що вже роз’яснили на звернення представників МОЗ.

"Та ухвала поширюється виключно на дві підстави – це неможливість участі її у Кабінеті міністрів  під час засідань і друге – це визначення стратегічного напрямку міністерства. Весь інший обсяг повноважень, які були їй делеговані як першому заступнику міністра, він зберігається", - запевнив Санін.

Читайте також: Судді Насірова і Розенблата, або Хто судить Уляну Супрун

Нагадаємо:

  • 5 лютого Окружний адмінсуд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, частково задовольнивши позов нардепа-"радикала" Ігоря Мосійчука, одним із аргументів якого було наявність у Супрун громадянства США.
  • Члени Кабінету міністрів висловили підтримку Супрун та її реформам.
  • 12 лютого суд щодо тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я пішов у нарадчу кімнату ухвалювати рішення.
  • 13 лютого в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що їде у Кабмін для того, щоб розблокувати роботу Мінздоров'я.
  • 15 лютого суд розгляне позов Мосійчука по суті, вирішивши, чи законно Супрун обіймає посаду в.о. міністра.
  • У 2013 році американка з діаспори Уляна Супрун із чоловіком приїхала до України. 11 липня 2015 року Порошенко підписав укази про прийняття до громадянства України подружжя Уляни та Марка Супрунів.
  • 27 липня 2016 року Кабмін призначив Уляну Супрун в.о. міністра охорони здоров'я.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News