Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онищенко відповів НАБУ "з берега Середземного моря": Ситник – пішак Банкової

Середа, 13 лютого 2019, 14:09

Нардеп-втікач Олександр Онищенко заявляє, що Національне антикорупційне бюро може вручати йому повістку про виклик для вручення обвинувального акту лише після дозволу Верховної Ради.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"НАБУ повідомляє, що викликали мене до себе в гості, щоб вручити обвинувальний акт.

Відповідаю за формою. Такі повістки вони можуть вручати (за міжнародним договором про правову допомогу) після згоди Ради, через консульства, а не через прес-службу НАБУ. Або повідомлення на ФБ у Ситника", - написав він.

"НАБУ радують ПетраПятого. Ситник міцно попався на гачок у справі про продаж незадекларованої нерухомості в Криму. Тому вже давно не антікорупціонер, а пішак Банкової. І робить все, що йому говорять", - додав Онищенко.

За його словами Ситник "вислужується перед президентом, щоб до виборів видати черговий прес-реліз, як він поборов корупцією".

"З 2016 року раз на квартал він звітує, що закінчив з моєю справою. Потім вони планують створити Антикорупційний суд, щоб винести вирок. А я сиджу на березі Середземного моря, і чекаю, поки їх взуття пропливе повз. Через півтора місяці. По новій течії", - написав нардеп.

Нагадаємо:

  • Національне антикорупційне бюро на 16 лютого викликає для вручення обвинувального акта нардепа-втікача Олександра Онищенка, підозрюваного в створенні незаконної газової схеми.
  • 8 лютого директор НАБУ Артем Ситник заявив, що бюро завершило досудове розслідування у справі, де фігурував нардеп-утікач Олександр Онищенко.
  • За даними НАБУ, нардеп з поплічниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компанійчерез "псевдобіржі", що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд гривень.
  • Керівниками злочинного угрупування крім самого депутата вважаються його матірІнесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.
  • Екс-главу ДФС Романа Насірова підозрюють у тому, що протягом 2015-2016 рр. він, в інтересахОнищенка, наказував керівникам терорганів ДФС приймати рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".
  • Онищенко втік з України та перебуває у розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошуватийого в міжнародний розшук. 
  • 5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення докримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка.
  • 19 грудня суд дозволив проводитизаочне розслідування щодо Олександра Онищенка.
  • Станом на квітень 2018 року слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування