Вбивство Гандзюк: Суд у справі Мангера відмовив у відводі прокурорів і переніс засідання

Середа, 13 лютого 2019, 23:16

Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам голови Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, у відводі прокрурорів. Засідання з обрання запобіжного заходу підозрюваному перенесено на 10:30 14 лютого.

Таке рішення суд прийняв на засіданні 13 лютого.

Захист Мангера клопотав про обрання запобіжного заходу  не пов’язаного з триманням під вартою і апелював до того, що сам Мангер з’являється до суду і не буде нікуди тікати.

Також адвокати говорили про те, що в обвинувачення немає прямих доказів причетності Мангера до організації вбивства Гандзюк, а ґрунтується на домислах.

Крім того захисники заявили, що не погоджуються з кваліфікацією злочину. Зокрема, адвокати заявили, що "замовлення" було спрямоване не на вбивство, а на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Адвокати Мангера також попросили проводити онлайн-трансляцію "для забезпечення гласності процесу" або перенести засідання на "будь-який зручний час".

Також вони заявили відвід прокурорам.

Прокуратура клопотала про обрання Мангеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 3 березня без застави.

За твердженнями прокуратури, Мангер має будинок у Відні і може втекти, обвинувачення стверджує, що якщо чиновник залишиться на свободі, то може знищити докази причетності до вбивства активістки.

Раніше на засіданні Мангер заявив, що думає, що вбивство Гандзюк замовив начальник Департаменту захисту національної державності СБУ Данило Доценко.

Нагадаємо:

  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
  • Згодом генпрокурор Юрій Луценко розказав, як Мангер готував убивство Гандзюк.
  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • 4 листопада 2018 року Гандзюк померла у лікарні після багатьох операцій.
  • 4 грудня 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк громадянину на прізвище Левін.
  • У січні СБУ оголосила в розшук підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка). 
  • Левін є помічником депутата Херсонської облради Миколи Ставицького, і на початок грудня 2018 року перебував у Домінікані.
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим.
  • Після цього Мангер заявив, що припиняє членство в "Батьківщині" на час розслідування.
  • 9 лютого "Батьківщина" виключила Мангера зі своїх лав і рекомендувала піти з облради.
  • Також повідомлялося, що за тиждень до нападу на активістку Катерину Гандзюк юрист голови Херсонської облради Владислава Мангера здав в оренду майже за безцінь підозрюваному в організації вбивства Олексію "Москалу" Левіну базу відпочинку на узбережжі Чорного моря.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування