САП і НАБУ не збираються відкривати справу проти Тимошенко – джерело

П'ятниця, 15 лютого 2019, 11:59
САП і НАБУ не збираються відкривати справу проти Тимошенко – джерело

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро не планують розпочинати розслідування проти лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Про це "Українській правді" повідомило джерело у правоохоронних органах.

За його словами, САП і НАБУ не хочуть "гратись" у політику.

Правоохоронці не збираються відкривати провадження проти кандидатів у президенти напередодні виборів.

"Луценко має право самостійно відкривати це провадження", – зазначив співрозмовник.

Слідчі та прокурори посилаються на рішення суду, який раніше відомивився змушувати їх починати розслідування проти Тимошенко, як просив "Центр протидії корупції".

Водночас у НАБУ повідомляють, що станом на 15 лютого детективи Національного бюро не отримували заяви за фактом можливого вчинення народним депутатом кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368-2, ст. 366-1 КК України, яку, згідно з офіційним повідомленням, Генеральна прокуратура скерувала до САП.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Що треба знати виборцю про Юлію Тимошенко

Нагадаємо:

  • "Центр протидії корупції" заявив, що вимагає від генерального прокурора Юрія Луценка порушити кримінальне провадження за фактами можливого незаконного збагачення народної депутатки та кандидатки у президенти Юлії Тимошенко.
  • Активісти говорять про багатотисячні витрати на американських лобістів, які нібито працюють з депутаткою, і на яких в неї не вистачає задекларованих доходів.
  • Генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив скерувати до Спеціалізованої антикорупційної прокурорати заяву про ймовірний злочин Тимошенко.
  • Суд зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити провадження щодо ймовірної легалізації коштів партією "Батьківщина".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування