Москалькова прокоментувала етапування Балуха

Вівторок, 19 лютого 2019, 18:26

Українського політв'язня Володимира Балуха, який перебував у СІЗО Сімферополя в анексованому Криму, вивезли до місця відбування покарання.

Про це повідомила російський омбудсмен Тетяна Москалькова, передає "ТАСС".

"Я розумію тривогу і хвилювання, яке відчувають родичі Володимира Балуха. Однак, відповідно до російського законодавства, кінцеве місце відбування покарання не повідомляється родичам і адвокату до моменту фактичного прибуття ув'язненого", - сказала вона.

За словами Москалькової, адвокат Балуха проінформований про його відправку до місця відбування покарання.

Російський омбудсмен стверджує, що за інформацією керівництва ФСВП РФ, Балух відчуває себе "нормально, ніяких скарг з приводу стану здоров'я він не висловлював".

"Як тільки Володимир Балух виявиться на місці, про це також негайно буде повідомлено його адвокату і рідним", - сказала Москалькова.

Нагадуємо:

  • Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомляв, що Балуха вивезли у російський Краснодар.
  • У Сімферопольському СІЗО у дружини українського політв'язня Володимира Балуха Наталії не прийняли передачу. За словами Наталії, відмову прийняти посилку співробітники СІЗО пояснили тим, що нібито документи на Балуха досі не роздруковані.
  • Політв'язня Володимира Балуха доставили в СІЗО Сімферополя з керченської колонії минулого тижня.
  • 25 січня 2019 року підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні.
  • У жовтні 2018 року "Верховний суд Криму" переглянув вирок засудженому до 5 років колонії Балух та скоротив термін вироку на місяць: до 4 років і 11 місяців колонії зі штрафом в 10 тисяч рублів.
  • 18 жовтня українця етапували в Керченську виправну колонію №2. У зв'язку з цим Балух призупинив голодування, яке тримав із 19 березня 2018 року. У Балуха після понад 200 днів голодування погіршилося здоров'я.
  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.
  • Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: через прапор України, який майорів на подвір'ї його дому.
  • Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політичним в'язнем. На думку правозахисників, приводом для переслідування активіста могла стати встановлена ​​ним на власному домі табличка "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...