Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ спіймала організаторку "виборів" в окупованому Донецьку

Четвер, 21 лютого 2019, 10:35

Співробітники Служби безпеки України затримали у Донецькій області одну з організаторів псевдовиборів так званих "голови ДНР та депутатів народної ради", проведених бойовиками в листопаді 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що місцева мешканка обіймала посаду "заступника голови територіальної виборчої комісії" однієї з дільниць Новоазовського району та за грошову винагороду забезпечувала організацію і проведення фейкового волевиявлення.

Повідомляється, що правоохоронці затримали жінку на підконтрольній українській владі території, куди вона приїхала в особистих справах.

За даними СБУ, у межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України за попередньою змовою групою осіб) жінці оголошено про підозру.

Нагадаємо:

  • 9 листопада 2018 року за фактом організації псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу було розпочато кримінальне провадження.
  • 11 листопада на території ОРДЛО пройшли так звані "вибори" ватажків угруповань "ДНР" і "ЛНР".
  • В ОБСЄ заявили, що "вибори" на території ОРДЛО не відповідали Мінським угодам.ЄС також засудив заплановані проросійськими бойовиками "вибори" на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.
  • Міністри ЄС заявили про впровадження нових  санкцій через "вибори" на окупованому Донбасі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: