Мюллер просить суддю врахувати серйозність злочинів Манафорта

Неділя, 24 лютого 2019, 04:27

Спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує втручання РФ у вибори в США, рекомендував суду прийняти до уваги тяжкість злочинів Пола Манафорта під час винесення йому вироку.

Про це йдеться в меморандумі Мюллера для суду, який розглядає справу Пола Манафорта.

Мюллер назвав колишнього главу передвиборної кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта злочинцем, який "неодноразово і нахабно" порушував закон.

"Його злочини тривали в той час, як йому вперше пред'явили звинувачення в жовтні 2017 року і, що примітно, продовжилися після пред'явлення звинувачення", - йдеться в документі.

Крім того, зазначає спецпрокурор, Манафорт звчинив додаткові злочини: лжесвідчення і брехливі заяви після укладення угоди про визнання провини. За словами Мюллера, покарання має враховувати серйозність цих порушень.

У листі не містяться рекомендації щодо конкретного вироку, проте Мюллер залишає за собою таке право.

Вирок колишньому політтехнологу Партії регіонів Манафорту оголосять 13 березня.

Нагадаємо:

  • Раніше повідомлялось, що Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні у 2018 році, після того, як йому було винесено звинувачення у рамках слідства спецпрокурора Мюллера.
  • Команда Мюллера виявила, що Килимник підтримував зв'язок з російською розвідкою під час президентської кампанії 2016 року. Сам Килимник це заперечує.
  • Раніше в інтерв'ю "Радіо Свобода" Килимник розповів, як працював на Пола Манафорта в Україні та США і заявив, що не пов'язаний з ГРУ РФ.
  • У розслідуванні Мюллера Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А" і не оприлюднюючи більше ніяких деталей.
  • Згідно з опублікованими даними, Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005 до 2015 рр., а також "бачив, як Манафорт працював в різних країнах". Про які конкретно країни йдеться, він не уточнив, зазначивши, що вони знаходяться "в Європі і Африці".
  • У серпні журі присяжних визнало Манафорта винним у 8 з 18 пунктів звинувачення, включаючи податкові махінації, порушення банківського законодавства і приховування рахунків в іноземних банках.
  • Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера рекомендує 19-24 років ув'язнення для екс-глави передвиборчої кампанії Дональда Трампа за звинуваченнями у податковому та банківському шахрайстві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування