Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У штабі Порошенка скандал із Гладковським зв'язали з виборами

Вівторок, 26 лютого 2019, 14:23

У виборчому штабі чинного президента Петра Порошенка назвали "стовідсотковою передвиборчою технологією" дані програми "Наші гроші" про закупівлі в армії.

Про це сказав спікер штабу Олег Медведєв на брифінгу у вівторок в Києві, коментуючи відповідні дані журналістського розслідування Bihus.Info (програма "Наші гроші"), передає "Інтерфакс-Україна".

"В цьому випадку це стовідсоткова передвиборча технологія, тому що до виборів залишається місяць. Безумовно, такі речі покликані не стільки встановити якісь факти і дізнатися істину, як вплинути на розстановку виборчих сил", – заявив Медведєв.

При цьому він не сказав, хто може за цим стояти.

"У мене, звичайно, є версії і навіть деякі інформативні дані, які дозволяють робити висновки для себе, проте на відміну від наших опонентів я не хочу робити голослівних звинувачень", – зазначив Медведєв.

Спікер виборчого штабу підкреслив, що доказів у нього немає, а є впевненість і версії, хто це зробив.

За його словами, коло "умовно підозрюваних" – не широке, тому що "є три-чотири кандидати, які серйозно беруть участь у президентських перегонах".

Читайте також: Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо: 

  • 25 лютого "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. В ньому фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував десь у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Держпідприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • Гладковського називають близьким другом і партнером Порошенка.
  • 26 лютого представниця президента у парламенті Ірина Луценко заявила, що державний концерн "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський будуть позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".
  • Сам Гладковський закликав правоохоронні органи перевірити оприлюднені у журналістському розслідуванні проекту Bihus.Info дані про незаконні оборудки при закупівлях в армії. Та заявив про тимчасове припинення повноважень першого заступника секретаря РНБО.
  • Порошенко заявив, що вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в розслідуванні журналістів.
  • В "Укроборонпромі" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка і звинуватили у маніпуляції.
  • 31 березня мають відбутися вибори президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...