Діти Трампа були ключовими фігурами в планах будівництва Trump Tower в Москві - Коен

Четвер, 28 лютого 2019, 02:43

Іванка Трамп і Дональд Трамп молодший були ключовими фігурами в планах побудувати Trump Tower в Москві.

Про це колишній захисник Дональда Трампа Майкл Коен заявив під час публічних свідчень перед Комітетом з нагляду Палати представників Конгресу США, пише AP.

Коен розповів, що він приблизно 10 разів інформував Іванку і Дональда-молодшого про цю операцію.

Заява Коена суперечить твердженням Трампа-молодшого, який заявляв Конгресу в 2017 році, що був тільки "периферійно обізнаний" про пропозицію.

Трамп-молодший назвав Коена незадоволеним колишнім співробітником, який просто хоче врятувати себе.

Дональд і його брат Ерік Трампи припустили, що Коен ображений на їхню родину, тому що йому відмовили в роботі в Білому домі. Коен цю заяву відкинув.

Як повідомлялося, під час публічних свідчень перед Комітетом з нагляду Палати представників Конгресу США Коен заявив, що Трамп не прямим способом вказував йому брехати Конгресі про його бізнес з РФ. Адвокат назвав свого колишнього шефа расистом і шахраєм.

Він також розповів, що Трампу, на той момент кандидата в президенти США, було заздалегідь відомо, що WikiLeaks планує опублікувати вкрадені у Демократичної партії США документи, завдавши таким чином шкоди кампанії його конкурентки Гілларі Клінтон.

У Білому домі заявили, що Коен бреше, щоб скоротити собі термін ув'язнення.

Нагадуємо:

  • Колишній адвокат Трампа Майкл Коен визнав, що збрехав Конгресу, заявивши, що переговори по будівництву Trump Tower в Москві закінчилися на початку 2016 року. За його словами, насправді, він працював над проектом ще в червні того року.
  • Пізніше він повідомив, що плани з будівництва Trump Tower в Москві залишалися "активною пропозицією" ще в листопаді 2016 року, тобто ще довше ніж раніше повідомлялося.
  • Президент США Дональд Трамп заявив, що його колишній адвокат Майкл Коен намагається скоротити термін тюремного ув'язнення, стверджуючи що збрехати конгресу йому наказав сам Трамп.
  • У січні минулого сайт BuzzFeed опублікував документ, в якому говорилося, що за Трампом стежили в московському готелі Ritz Carlon і зібрали компрометуючу інформацію про його особисте життя і фінансову діяльність.
  • З даних документа і пояснень ЗМІ випливає, що документ був складений для штабу демократів або штабу Клінтон в період кампанії. Його твердження ґрунтуються на анонімних повідомленнях "джерел". Немає ніяких підтверджень його достовірності.
  • Через рік особистий адвокат Трампа Майкл Коен подав до суду на новинний сайт BuzzFeed за публікацію цього досьє.
  • У листопаді Коен визнав, що дав неправдиві свідчення у зв'язку з федеральним розслідуванням щодо втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.
  • Коен погодився співпрацювати зі слідством і визнав себе винним у восьми кримінальних звинуваченнях в ухиленні від сплати податків, банкрутстві і порушеннях у фінансуванні кампанії.
  • Він сказав федеральному суду в Нью-Йорку, що Трамп під час передвиборної кампанії доручив йому організувати виплати двом жінкам, щоб змусити їх мовчати про відносини з кандидатом в президенти.
  • За порушення виборчого законодавства і брехню Конгресу Коен засуджений в цілому до трьох років в'язниці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування