Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: З ЦБ Венесуели вивезли 8 тонн золота

Четвер, 28 лютого 2019, 05:14

Як мінім 8 тонн золота було вилучено зі сховищ венесуельського Центрального банку минулого тижня.

Про це, посилаючись на опозиційного законодавця і три урядових джерела, пише Reuters.

За словами законодавця Анхеля Альварадо і джерел, золото було вивезено вантажівками між середою і п'ятницею минулого тижня, коли в банку не було постійних охоронців.

"Вони планують продавати його за кордоном нелегально", - сказав Альварадо в інтерв'ю.

Альварадо і джерела в уряді, які говорили на умовах анонімності, не сказали, куди центральний банк відправив золото. За їх словами це сталося, коли глава центрального банку Каліксто Ортега перебував за кордоном.

У 2018 році 23 тонни золота були перевезені з Венесуели в Стамбул літаком, відповідно до джерел і даних уряду Туреччини.

Центральний банк Венесуели купив частину цього золота в примітивних золотодобувних таборах на півдні країни і експортував його в Туреччину та інші країни для фінансування закупівель основних продовольчих товарів, стверджують понад 30 осіб, обізнаних про ці операції.

Згідно з даними банку, в 2018 році зі сховищ Центрального банку було вилучено близько 20 тонн золотого запасу, залишилося 140 тонн, що є найнижчим показником за останні 75 років.

1 лютого інвестиційна фірма Noor Capital (ОАЕ) заявила, що 21 січня вона купила 3 ​​тонни золота у центрального банку Венесуели і не буде купувати більше, поки ситуація у Венесуелі не стабілізується. Noor Capital заявила, що її покупка відповідала "чинним міжнародним стандартам і законам" на той момент.

Уряд Мадуро намагається повернути близько 31 тонни золота зі сховищ Банку Англії, побоюючись, що воно може бути заморожене дією міжнародних санкцій проти Венесуели.

Міністр закордонних справ Венесуели Хорхе Арреаза заявив у середу на засіданні ООН в Женеві, що Банк Англії заблокував активи уряду.

Уряд Мадуро вдався до розпродажу золота після падіння видобутку нафти. Економічний колапс і посилення санкцій вдарили по державним доходам і ускладнили доступ країни до кредитів.

Сполучені Штати, які підтримують спробу лідера опозиції Хуана Гуайдо змусити Мадуро піти у відставку і призначити нові вибори, застерегли банкірів і торговців не укладати угод про купівлю або продаж венесуельського золота.

Центральний банк Венесуели не відповів на запити агентства про коментарі.

Нагадаємо:

  • Представники режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро на зустрічі з топ-менеджментом близько 50 компаній, які торгують товарами широкого споживання, доручили їм відкрити іноземні рахунки в країнах, які підтримали Мадуро, - РФ, Туреччині, Китаї та Індії.
  • Раніше агентство Reuters повідомило, що компанія PDVSA розіслала своїм клієнтам повідомлення про те, що виручка від продажів буде повинна нараховуватися на рахунок, який вона відкрила в російському "Газпромбанку".
  • У російському "Газпромбанку" спростували інформацію, що венесуельська державна нафтова компанія PDVSA відкрила у банку нові рахунки.
  • 28 січня США ввели санкції проти нафтового сектора Венесуели з метою заблокувати отримання доходів від продажів нафти адміністрацією президента Венесуели Ніколаса Мадуро.
  • Умовою продовження роботи компаній є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро.
  • Минулого місяця кілька країн на чолі зі Сполученими Штатами визнали тимчасовим президентом країни Хуана Гуайдо, президента Національних зборів Венесуели.
  • У відповідь Мадуро, якого США оголосили нелегітимним, заявив, що розриває дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами, і наказав американським дипломатам залишити країну протягом 72 годин. Він також наказав венесуельським дипломатам залишити США.
  • Пізніше міністерство закордонних справ Венесуели опублікувало заяву про припинення цих видворень і запропонувало провести переговори зі США.
  • Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели відповідно до Конституції країни.
  • ЄС закликав якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку пообіцяв визнати лідера опозиції в якості керівника країни.
  • Мадуро категорично відхилив заклик європейських країн призначити дострокові вибори президента, після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.
  • Мадуро заявив, що не виключає, що в результаті політичної кризи в Венесуелі спалахне громадянська війна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...