Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков не бачить проросійських реваншистів за заворушеннями в Києві і Черкасах

Вівторок, 12 березня 2019, 00:27

Міністр внутрішніх справ України не бачить російського сліду в інцидентах, що відбулися в минулу суботу в Черкасах і Києві.

Про це Арсен Аваков заявив в ефірі "Свободи слова" на ICTV, передає Інтерфакс-Україна.

Коментуючи інформацію про те, що ці інциденти могли бути інспіровані російською стороною, Аваков сказав: "Та це нісенітниця, я думаю".

Міністр додав: "Ці молоді люди (які ініціювали заворушення - ред.) вирішили, що вони можуть переходити межі ... Не можна заявляти про один злочин, здійснюючи інший".

Аваков висловив стурбованість тим, що напередодні виборів "кожен переходить свої "червоні лінії". "Коли всі божеволіють, ми (поліція - ред.) спокійно робимо свою роботу", - заявив міністр.

Нагадаємо:

  • 9 березня представники Нацкорпусу влаштували у центрі Києва акцію "День гніву" та прийшли на вул. Банкову під Адміністрацію президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", в яких звинувачують оточення президента, зокрема батька і сина Гладковських (колишнє прізвище Свинарчуки).
  • Під час акції сталися сутички, після яких у поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців.
  • Представники Нацкорпусу вирушили також до Черкас, де у суботу перебував президент Петро Порошенко і намагалися прорватися до нього під час його виступу зі сцени.
  • У поліції заявили, що внаслідок спроби представників Нацкорпусу прорватися до президента постраждали 22 поліцейських.
  • В партії "БПП "Солідарність" заявили, що за подіями 9 березня, які відбулись в Києві і Черкасах, "стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі".
  • За фактом подій у Черкассах було відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч.4 ст.296 (Хуліганство) КК України.
  • 10 березня двох підозрюваних в організації сутичок із поліцією у Черкасах було затримано, вдома у одного з них проводилися обшуки.
  • У "Національному корпусі" заявили про зникнення п'ятьох своїх активістів після акцій протесту. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...