Порошенка запідозрили у можливій прихованій агітації

Неділя, 17 березня 2019, 08:56
Порошенка запідозрили у можливій прихованій агітації

Рада регіонального розвитку може використовуватися для ймовірної прихованої агітації на користь кандидата у президенти Петра Порошенка.

Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА.

"У Білій Церкві (Київська обл.) по житлових будинках розповсюджують карти міста з "перспективним планом розвитку". На мапі позначено об'єкти, які фінансуватимуться у 2019-2021 рр, та розміщено фото мера міста Геннадія Дикого та кандидата у президенти Петра Порошенка. На конвертах, в яких розповсюджуються матеріали, є підписи "Рада Регіонального Розвитку" та "Президент України Петро Порошенко", - зазначають експерти.

 
 

У брошурі - звернення президента України, анкета щодо обговорення перспективного плану розвитку територій за ініціативи президента та конверт з маркуванням. 

Серед пріоритетних планів розвитку міста, зображених на карті -  благоустрій населеного пункту: ремонт доріг, освітлення, велодоріжки реконструкція та ремонт медичних закладів, тощо. Зазначається, що це лише основна частина всіх пропозицій, а з повним переліком можна ознайомитись за наведеними на листівці адресами. Також повідомляється про можливість залишати свої відгуки та пропозиції.

У листівках вказано, що "План перспективного розвитку Білої Церкви" розроблено за указом президента України від 6 грудня 2018 року.

"Подібні матеріали від "Ради регіонального розвитку" розповсюджують не лише на Київщині, але і в інших містах України. Зокрема – на ВінниччиніЗакарпаттіРівненщині", - нагадали в ОПОРІ. 

"Враховуючи, що головою Ради регіонального розвитку є чинний президент, який одночасно є і кандидатом на посаду глави держави, масове розповсюдження вищезгаданих матеріалів під час виборчої кампанії та у період, коли кандидати активно ведуть агітаційну діяльність, потребує того,  щоб  влада більш відкрито та доступно пояснювала громадянам, для чого ці матеріали розповсюджуються, які джерела фінансування цих матеріалів та хто, власне, їх розповсюджує", - заявив координатор спостереження ГМ "ОПОРА" за виборами у Київській  області Олексій Рєпік. 

Читайте також:

Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори

Що треба знати виборцю про Петра Порошенка

МАГи і рольові ігри. Як працюють виборча "піраміда" Тимошенко і "сітка" Порошенка

Нагадаємо, 

  • Раніше кандидат у президенти Анатолій Гриценко просив суд визнати передвиборчою агітацією розміщення на сайті президента України відеозапису з робочої поїздки Порошенка 1 березня на Донеччину та фоторепортажу про цю ж поїздку.  Суд першої інстанції відмовив Гриценку у задоволенні позову, згодом Верховний суд України також відмовився визнати розміщені на сайті Порошенка фото- та відеоматеріали про робочі поїздки незаконною передвиборчою агітацією.
  • У лютому суд відкрив провадження за позовом кандидата у президенти Юлії Тимошенко до кандидата у президенти Петра Порошенка щодо незаконної агітації, у задоволенні адміністративного позову було відмовлено. 
  • За даними КМІС, мешканці  Києва переважно схиляються до думки, що так званий "томос-тур" президента Петра Порошенка був засобом передвиборчої агітації.
  • У виборчому штабі кандидата у президенти України і чинного глави держави Петра Порошенка заявили, що уточнюватимуть для ЗМІ, яка поїздка Порошенка є робочою, а яка - передвиборчою.
  • Вибори президента відбудуться 31 березня, участь в них візьмуть 39 кандидатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування