У Саакашвілі доводять, що Україна зобов’язана його впустити

Четвер, 21 березня 2019, 15:08

Адвокат Міхеіла Саакашвілі каже, що українські правоохоронці не мають права не впустити політика в країну, бо він є підозрюваним у кримінальній справі.

Про це захисник Руслан Чорнолуцький написав у Facebook.

"Правоохоронці негайно зобов’язані допустити підозрюваного Саакашвілі до України, для добровільної участі у розслідуванні його справи", – заявив адвокат.

Зокрема, він каже, що 1 березня Генеральна прокуратура відновила кримінальне провадження щодо Саакашвілі, і тому він має право бути присутнім під час проведення слідчих дій.

За словами Чорнолуцького, орган слідства, Служба безпеки, і процесуального керівництва, Генпрокуратура, зобов'язані забезпечити присутність підозрюваного політика.

"Держава, яка здійснює звинувачення щодо такої підозрюваної особи, не може здійснювати заборону в'їзду на територію такій підозрюваній особі для добровільної участі у подальших слідчих діях", – йдеться у пості адвоката.

Він наполягає, що заборона Прикордонної служби на в’їзд не може перешкоджати добровільній участі підозрюваного у слідчих діях.

Чорнолуцький також додав, що у разі прибуття Саакашвілі в Україну правоохоронці мають вирішити питання запобіжного заходу, оскільки строк дії попереднього завершився ще в лютому 2018 року, а новий не обирався.

Читайте також: Без Міхо. Що відбувається в партії Саакашвілі після його депортації

  • Міхеіл Саакашвілі заявив, що повернеться в Україну 1 квітня. У ДПСУ сказали, що пропускати його не збираються.
  • Обрана до парламенту від БПП, нині перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що повернення в Україну одного з лідерів Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі призведе до хаосу і агресії.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виключив повернення Саакашвілі і сказав, що його навіть не пустять в літак.
  • Одного з лідерів РНС Міхеіла Саакашвілі видворили з України 12 лютого 2018 року.
  • Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну до 13 лютого 2021 року.
  • Він пообіцяв повернутися до України і був не проти посісти посаду прем’єра.
  • Наразі Саакашвілі оформив у Нідерландах посвідчення особи, що дає йому право на проживання та роботу в Євросоюзі.
  • Пізніше він заявив, що повернеться до Грузії, а також запропонував екс-президенту Георгію Маргвелашвілі повернути йому грузинське громадянство.
  • 19 березня Саакашвілі повідомив, що проти нього поновили розслідування про сприяння учасникам злочинних організацій. Політика підозрюють у сприянні поваленню державного режиму.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування