Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі вимагає повернути йому громадянство Грузії - ЗМІ

Понеділок, 2 липня 2018, 15:35
Саакашвілі вимагає повернути йому громадянство Грузії - ЗМІ

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі звернувся до діючого грузинського президента Георгія Маргвелашвілі з вимогою повернути йому грузинське громадянство.

Про це він нібито заявив в ефірі телеканалу "Руставі-2", повідомляє "Грузія Online".

Видання відзначає, що Саакашвілі мотивував це тим, що йому має бути надано право повернутися в країну для участі у президентських виборах.

Також, за його словами, в процесі позбавлення його громадянства були зафіксовані порушення.

"Маргвелашвілі - абсолютний боягуз, бо, в першу чергу, він відняв у мене громадянство. Якщо у нього є елементарна мужність, якщо в ньому є хоч крапля людського, нехай поверне мені грузинське громадянство", - заявив Саакашвілі.

Він також зазначив, що між ним і грузинським народом ніколи не буде ніяких "фільтрів".

"Нехай посунуться всі. У мене немає нічого, крім чистих рук і моєї репутації. Впустіть мене в Грузію, і я покажу вам, кого боїться уряд і ким будуть лякати народ", - сказав Саакашвілі.

У свою чергу в Facebook він написав, що раніше в інтерв'ю телеканалу RTVi він сказав, що вже восени повернеться до Грузії, але не збирається займати там якусь посаду і не планує "залишити український народ".

"На жаль, більшість ЗМІ зробили такі заголовки, з яких випливає, нібито я збираюся повернутися в Грузію, щоб займати там якусь посаду. Завдяки таким заголовкам люди роблять висновок, що я нібито вирішив залишити український народ тим крадіям, які його зараз зневажають", - написав він.

"Я вам відповім так: не дочекаєтеся!", - додав Саакашвілі.

За його словами, Україна - це "ключ до опору путінської Росії" і це його боротьба за незалежність не тільки України, але і Грузії.

"У Грузії я підтримаю кандидата в президенти від широкої народної коаліції, а в Україні продовжу боротьбу за те, щоб українці жили не гірше швейцарців", - заявив він.

Саакашвілі покинув Грузію в 2013 році, після завершення свого другого президентського терміну.

Як повідомлялося, 28 червня Тбіліський міський суд визнав колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі винним у справі 2005 року про побиття депутата Валерія Гелашвілі і заочно засудив до 6-ти років позбавлення волі.

Він проживав в США, потім був запрошений на роботу в Україну, де отримав громадянство.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства Саакашвілі.

Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

Київська влада вислала Саакашвілі до Польщі, звідки він тріумфально прорвався в Україну 10 вересня 2017 року.

Українські правоохоронці висунули Саакашвілі звинувачення, що він отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на організацію протестних акцій в Україні.

12 лютого Саакашвілі затримали у ресторані Києва.

Пізніше у Державній прикордонній службі підтвердили, що видворили лідера партії "Рух нових сил" до Польщі.

Джерело в правоохоронних органах зазначило "Українській правді", що Польща прийняла Саакашвілі за процедурою реадмісії.

Пізніше Саакашвілі прилетів до Нідерландів, де планував зустрітися з родиною. Він оформив у Нідерландах посвідчення особи, що дає йому право на проживання та роботу в Євросоюзі.

Голова Мостиського прикордонного загону ухвалив рішення заборонити лідеру "Руху нових сил" Міхеілу Саакашвілі в'їзд в Україну до 13 лютого 2021 року.

Генпрокуратура призупинила кримінальне провадження стосовно Саакашвілі.

28 березня Касаційний адміністративний суд Верховного суду не задовольнивскаргу адвокатів Саакашвілі на рішення про відмову в задоволенні його позову щодо надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Читайте також "Зворотній прорив. Як Саакашвілі вислали з України"

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...