Одеська влада навіть не намагається повернути переплачені Трухановим мільйони

Вівторок, 26 березня 2019, 17:40

Одеська міська рада майже рік не вчиняє жодних дій для повернення до бюджету 95 мільйонів гривень, які були переплачені під час купівлі будівлі для нової мерії.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, яка у суді проти мера Одеси Геннадія Труханова та ще кількох осіб представляє обвинувачення у привласненні коштів на нову мерію.

"В ході досудового розслідування експертним шляхом встановлено, що ринкова вартість придбаної будівлі заводу "Краян" для розміщення нової мерії на час купівлі була вдвічі завищена", – нагадує прокуратура.

Після цього, міська рада уклала новий договір із фірмою-продавцем, нібито домовившись про двічі меншу вартість. Тепер Одеса мала заплатити власнику будівлі не 185 мільйонів гривень, які вже фактично були перераховані і арештовані слідством, а 90 мільйонів.

Переплачені 95 мільйонів гривень продавець мав повернути до бюджету протягом 14 днів.

"Проте з’ясувалося, що Одеська міська рада майже рік не вчиняє жодних заходів для стягнення з товариства "Девелопмент Еліт" частини коштів, що не були арештовані. На запит прокурора чиновники повідомили, що чекають у кримінальному провадженні вироку, замість того щоб у претензійно-позовному порядку повернути до бюджету ці кошти", – кажуть у САП.

Читайте також:

Труханова заштормило. У яких справах НАБУ фігурує мер Одеси

Кругова порука по-одеськи. Як і за що судили Труханова

"Урки". Як Одеса перетворюється на "кримінальну республіку"

Нагадаємо:

  • Мера Одеси Геннадія Труханова, кількох посадовців міськради та підприємців звинувачують у заволодінні 185 млн грн з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною вартістю.
  • На початку жовтня 2018 року справу Труханова передали до Малиновського райсуду Одеси.
  • Активісти "Центру протидії корупції" вважають, що суд поспішно розглядає справу Труханова, нібито, щоб врятувати його від Антикорупційного суду.
  • Раніше прокуратура заявляла, що у Труханова може бути паспорт РФ з 2002 року та паспорт громадянина Греції з 2011 року.
  • Пізніше журналісти публікували докази того, що мер Одеси має чи, принаймні, мав російський паспорт.
  • Згідно із журналістськими розслідуваннями, Труханов має російський паспорт і володіє будівельною компанією РОСТ через офшорні компанії на Віргінських островах.
  • Сам мер Одеси стверджував, що в нього є лише громадянство України.
  • Пізніше стало відомо, що Труханов у 2017 році через російський суд анулював свій паспорт громадянина РФ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування