ГПУ: Відео про "покарати Гандзюк" – це спроба захистити Мангера

Середа, 27 березня 2019, 15:49

Генпрокуратура розглядає нове відео, пов’язане з ім'ям Катерини Гандзюк, виключно як спосіб захисту голови Херсонської райради Владислава Мангера.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко у Facebook.

"Відео Олексія Левіна, яке нещодавно з’явилося в мережі Інтернет, розглядається виключно як спосіб захисту підозрюваних у вбивстві: Левіна та Владислава Мангера, адвокати якого організували це інтерв’ю. Тим більше, що воно з’явилося в Україні саме в дні розгляду в Шевченківському райсуді зміни запобіжного заходу щодо Мангера, де прокуратура, як відомо, наполягає на безальтернативному арешті", - написав він.

Лисенко відзначив, що "жодного доказового значення це інтерв’ю особи, що переховується від слідства, на жаль, не має". 

Речник ГПУ також додав, що останнім часом слідство отримало додаткові докази, що можуть призвести до розширення кола підозрюваних в замовленні та організації злочину.

"Слідство розглядає робочі версії, які не виносяться в публічну площину", - написав Лисенко.

Він відзначив, що прізвищ та суті здобутих показів розголошувати наразі не може.

"Можу лише з впевненістю сказати: як тільки ці докази будуть достатніми для пред’явлення підозри і обрання запобіжного заходу, усі необхідні процесуальні дії органами прокуратури будуть зроблені. Незалежно від політичних процесів в Україні", - підсумував речник ГПУ.

Нагадаємо:

  • Раніше ЗМІ опублікували відео, на якому підозрюваний в організації убивства Катерини Гандзюк Олексій Левін заявляє, що заступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук нібито просив його  "якось покарати" активістку та обіцяв заплатити за це.  
  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюккислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • У листопаді 2018 року Ігоря Павловського арештували без альтернативи застави.
  • 4 грудня 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк Олексію Левіну (Москалу), якого пов'язують з місцевою владою. Левіна оголосили в розшук, він переховується у Домінікані.
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з уже екс-партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем БПП Андрієм Гордєєвим.
  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеруоголосили підозру в організації вбивства Гандзюк і згодом взяли під вартуз правом внесення застави. Його адвокат вніс заставу – і Мангер вийшов на волю та повернувся на роботу в облраду.
  • Генпрокурор заявляв, що у слідства немає доказів про причетність голови Херсонської обласної держадміністрації Андрія Гордєєва до вбивства Гандзюк, але ініціатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" вимагали від президента звільнити його.
  • Слідство перевіряло на причетність до нападу заступника Гордєєва Євгена Рищука.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування