У штабі кажуть, що "свинарчукгейт" на рейтинг Порошенка не вплинув

П'ятниця, 29 березня 2019, 14:12

У виборчому штабі кандидата в президенти, чинного глави держави Петра Порошенка стверджують, що розслідування про розкрадання в оборонній сфері, в яких журналісти звинувачують оточення Порошенка, не вплинуло на рейтинг глави держави.

Про це сказав керівник штабу Віталій Ковальчук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Президент відреагував, як і мав відреагувати глава держави: незалежно від прізвищ і посад, винних буде покарано. Рейтинг не змінився", - сказав Ковальчук.

"Єдине - шкодую, що деякі кандидати, які прагнуть до влади, були готові в цій історії поставити під удар всю країну. За всяку ціну", - заявив він.

Нагадаємо: 

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • Гладковський-старший закликав правоохоронні органи перевірити оприлюднені у розслідуванні дані та заявив про тимчасове припинення своїх повноважень.  Також він заявив, що справа, в якій фігурує його син Ігор, "штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів" і її намагаються використовувати у виборчій кампанії".
  • Гладковський-молодший подав до суду на журналістів програми "Наші гроші" через оприлюднене розслідування, в якому він фігурує. 
  • Президент Петро Порошенко заявив, що вимагає у правоохоронних органів термінової перевірки інформації, викладеної у розслідуванні, а також про необхідність проведення міжнародного аудиту в Укроборонпромі до кінця 2019 року. 
  • 4 березня Порошенко звільнив Олега Гладковського з РНБО.
  • 7 березня НАБУ провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони та його сина.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування