САП сказала, що не захищає Гладковського, і порадила НАБУ не служити богині брехні

Четвер, 11 квітня 2019, 20:33

Спеціалізована антикорупційна прокуратура стверджує, що не наказувала Національному антикорупційному бюро викреслити зі справи про розкрадання в оборонці колишнього бізнес-партнера президента Олега Гладковського.

Відповідну заяву САП оприлюднила на Facebook після звинувачень НАБУ.

"При виявленні будь-яких недоліків в роботі керівництво НАБ України, їх штатні підтримувачі всюди шукають славнозвісну "невістку", як правило, така роль відводиться прокурорам САП, суддям всіх рівнів, працівникам СБУ, поліції, депутатам, просто громадянам України та іншим, хто не підтримує генеральну лінію НАБ України", – відповіли у відомстві.

Прокурори кажуть, що в ході розслідування погодили 50 клопотань детективів про обшуки, в тому числі, в Олега та Ігоря Гладковських, посадовців "Укроборонпрому", контролерів підприємств-постачальників.

Також САП наполягає, що погодила 21 клопотання про доступ до речей і документів, 3 клопотання про арешт майна, затвердила постанову про витребування документів в іншого правоохоронного органу.

"Погоджуючи ці клопотання прокурор фактично розумів, що на 9 день після виходу в ефір сюжету Дениса Бігуса малоймовірно знайти якісь дані, що мають значення для кримінального провадження, однак надав згоду на їх проведення для повного, всебічного та об’єктивного дослідження матеріалів справи", – додали у прокуратурі.

Там також кажуть, що занепокоєння викликають розголошення інформації про обшуки в день їх проведення та "нерозуміння базових положень міжнародного законодавства та Конституції України щодо презумпції невинуватості" з боку НАБУ.

У САП дорікають антикорупційному бюро, що воно запізно взялось просити у військової прокуратури матеріали справи.

Також САП оприлюднила одне з клопотань у провадженні щодо розкрадання оборонки, щоб "спростувати твердження щодо "усних вказівок" про видалення окремих прізвищ".

 

"Працівники НАБУ варто бути служителями Феміди (давньогрецька богиня права – УП), а не богині Апате (богиня брехні – УП)", – сказали в антикорупційній прокуратурі.

Читайте також: Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення "Укроборонпром"у. Частина 1

Війна і бізнес. "Укроборонпром" та його золотий менеджер. Частина 2

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Нагадаємо:

  • У НАБУ заявили, що САП саботує розслідування щодо розкрадань в "Укроборонпромі", розпочате за матеріалами журналістів BIHUS.info.
  • Видання "Bihus.info" у лютому-березні оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері.
  • За даними журналістів, постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував 22-річний син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський. Його батько нібито щонайменше один раз отримував "відкат" у 30 тисяч доларів з цієї схеми, а усі слідчі органи, включно з НАБУ, "зливали" справи по Гладковському за хабарі.
  • 4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.
  • 6 березня президент заявив на засіданні Ради національної безпеки та оборони, що ініціює міжнародний аудиті комплексну ревізію усіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".
  • Гладковський-молодший подав до суду на журналістів.
  • 7 березня НАБУ провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони та його сина.
  • Після оприлюднення журналістського розслідування ймовірним спільникам Гладковського, Жукову і Рогозі, оголосили підозри.
  • Пізніше у прокуратурі заявили, що не бачать підстав для обрання запобіжних заходів Андрію Рогозі і Віталію Жукову, яких підозрюють у заниженні податків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування