США закликали Росію до демонтажу фортифікацій у Станиці Луганській

П'ятниця, 23 серпня 2019, 12:36

Джерело: Facebook-сторінка посольство США в Україні.

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні закликає Росію сприяти демонтажу фортифікаційних споруд біля моста у Станиці Луганській.

Заява посольство США в Києві: "Повідомлення про те, що Україна завершила розмінування мосту поблизу Станиці Луганської, обнадіюють нас.

Ми закликаємо Росію і підтримувані нею сили зробити те саме і сприяти подальшим крокам, включаючи демонтаж фортифікаційних споруд, що дозволить здійснити повний ремонт мосту у Станиці Луганській.

Також закликаємо поважати суверенітет і територіальну цілісність України".

Передісторія:

  • 1 липня у Станиці-Луганській відбулося розведення збройних сил від лінії розмежування.
  • 21 липня у Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи домовилися з 1 серпня ремонтувати міст та розміновувати прилеглі до мосту території у Станиці Луганській.
  • 1 серпня Державна служба з надзвичайних ситуацій України почала розміновувати територію біля зруйнованого мосту у Станиці Луганській.
  • 20 серпня Українська сторона СЦКК заявила, що українська сторона приступила до демонтажу фортифікаційних споруд, а російська сторона не надала згоду на демонтаж фортифікаційних споруд, тому на окупованій території не почали синхронний демонтаж – і українська сторона змушена була припинити роботи.
  • Українська сторона повідомила спецпредставника голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ Мартіна Сайдіка про закінчення робіт із розмінування біля мосту в Станиці Луганській.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...