Зеленський порадив жителям ОРДЛО говорити з телевізором "як Свєтлаков"

Четвер, 10 жовтня 2019, 10:24

Президент Володимир Зеленський порадив жителям Донецької і Луганської областей, які живуть на окупованих територіях, не дивитися російського телебачення, або ж розмовляти з телевізором як російський комік Сергій Свєтлаков.   

Джерело: зустріч Зеленського з журналітами на фудкорті 10 жовтня

Пряма мова: "Жодне телебачення, жодні ЗМІ не повинні на них впливати. Це мають зробити тільки вони самі: перемикати ці канали, не дивитися їх, а якщо ти дивишся, то як Свєтлаков розмовляв з телебаченням. Це теж вихід, сидіти поки там немає наших каналів і казати: "Що ти брешеш? Я тобі не вірю. Скоро українці, наша влада тут з’явиться, скоро хлопці за нами повернуться"…

Деталі: Президент додав, що Україна намагається працювати над тим, щоб українські канали з'явилися на території ОРДЛО, але це наразі складно, тому що окупанти "глушать все".

За словами Зеленського, його головна місія на посту президента - припинити війну. Він додав, що у своїх зверненнях він говорить до всіх цивільних українців. Президент вважає, що на початку конфлікту влада не забезпечила багатьох переселенців з ОРДЛО роботою чи житлом, тому вони були змушені повернутися. 

Президент додав, що у багатьох на території ОРДЛО залишилися рідні. Зеленський каже, що це звичайні пересічні українці, тому не варто називати їх "сєпарами", тощо.

Також він натякнув, що жителям окупованих регіонів потрібно довести і наочно показати, що жити на підконтрольній українському уряду території краще.

Пряма мова: "Вся та частина людей, які там живуть, вони повинні знати, що ми їх не залишаємо, не кидаємо, ми їх обов'язково повернемо разом із територіями".

Передісторія:

  • Президент Володимир Зеленський анонсував так званий прес-марафон для журналістів, який відбудеться 10 жовтня у новому фудмаркеті Kyiv Food Market у центрі Києва.
  • В Офісі пояснили, що представники медіа ставитимуть запитання главі держави групами по 7-10 осіб. Групи змінюватимуть одна одну щопівгодини. Формуватимуться вони за списком акредитації.
  • Прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель повідомила, що на зустріч з главою держави на ринку акредитовано понад 300 журналістів.
  • В Офісі президента ще влітку обіцяли провести велику прес-конференцію за результатами його 100 днів роботи.
  • Натомість "Квартал 95" записав із Зеленським фільм, в якому він спілкувався про своє президентство із колишнім колегою, актором Станіславом Бокланом.
  • У фільмі звучали коментарі колишніх президентів України, окрім Віктора Януковича і Петра Порошенка, а також керівництва Офісу президента Андрія Єрмака і Андрія Богдана, який якось заявив, що команда президента спілкується із суспільством "без посередників і без журналістів".
  • Ще раніше Зеленський викладав "записане інтерв’ю" за кермом "Тесли". 
  • Від дня вступу на посаду Зеленського минуло більше 150 днів.
  • Це його перше велике спілкування з представниками ЗМІ на посаді президента. Журналістів поділили на групи по 7-10 людей і частинами приводитимуть до гаранта.

    Читайте також: Що не так з Мендель і яким має бути речник президента

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...