Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дату зустрічі в Нормандському форматі дізнаємося з понеділка – Зеленський

Четвер, 10 жовтня 2019, 21:29

Президент Володимир Зеленський сподівається, що уже наступного тижня стане відомою дата зустрічі лідерів країн Нормандського формату.

Джерело: зустріч Зеленського із журналістами на фудмаркеті 10 жовтня

Пряма мова: "Дата Нормандського формату, я думаю, що дату ми отримаємо наступного тижня. Думаю, ми будемо знати дату наступного тижня. Я думаю, що дата буде у цьому році, у листопаді".

Деталі: В Нормандський формат щодо врегулювання ситуації на Донбасі входять Україна, Німеччина, Росія та Франція.

Нагадаємо: 

  • Помічник президента РФ з міжнародних справ Юрій Ушаков заявив, що терміни проведення саміту в "нормандському форматі" поки не обговорювалися, але, враховуючи графік Володимира Путіна, в жовтні зустріч навряд чи відбудеться.
  • Росія висунула умова для зустрічі лідерів: для цього Київ повинен підписати так звану "формулу Штайнмаєра", яку погодили на зустрічі у вересні радники президентів.
  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську погодила "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі.
  • 2 жовтня партія "Слуга народу" заявила, що підписання "формули Штайнмаєра" було вимогою Росії для проведення зустрічі президентів України та РФ у нормандському форматі.

Читайте також: "Українізація Штайнмаєра: як зробити ідею Кремля безпечною для України". 

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: