Путін: Зеленський не може забезпечити розведення на Донбасі через націоналістів

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 12:18
Путін: Зеленський не може забезпечити розведення на Донбасі через націоналістів

Президент Росії Володимир Путін вважає, що президент України Володимир Зеленський не може забезпечити розведення сил і техніки на Донбасі через націоналістів.

Джерело: російське видання ТАСС

Пряма мова Путіна: "Домовилися про розведення сил, але ніяк діючий президент (України) не може забезпечити розведення бойових підрозділів і техніки - ну не може. Під'їхали туди націоналістичні військові формування та публічно заявили: якщо армія піде з цих позицій, ми там станемо. Армія не йде".

Деталі: За словами Путіна, терористи ОРДЛО кілька разів сигналізували про готовність до розведення сил - "запускали білу ракету". Путін вважає, що влада України має проявити "політичну волю".

Що було раніше: 10 жовтня помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що Україна 9 жовтня "за надуманим приводом" обстрілів зірвала розведення сил на Донбасі в районі населених пунктів Золоте і Петровське.

Розведення сил в Петровському і Золотому одна з умов для проведення саміту "нормандської четвірки". У Нормандський формат щодо врегулювання ситуації на Донбасі входять Україна, Німеччина, Росія та Франція.

Під час "прес-марафону" 10 жовтня Зеленський заявив, що очікує дати "нормандського формату" уже наступного тижня. Президент сподівається, що лідери країн зустрінуться у листопаді.

Тим часом 10 жовтня, збройні формування Російської Федерації та її найманці 25 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. 

Передісторія

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про домовленість почати розведення військ у Петровському та Золотому. Але 7 жовтня розведення там не відбулося через порушення бойовиками тиші – і обстріли тривають.
  • 6 жовтня лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький разом із ветеранами АТО (нині – ООС) прибули до Золотого на Луганщині та заявили про готовність захищати селище у випадку відведення українських військ. Його підтримала й "Українська добровольча армія".
  • 9 жовтня на блокпосту у місті Кремінна сталися сутички між поліцією та добровольцями і ветеранами, які прямували в Золоте, аби не допустити розведення сил.

Знати більше: Піти чи залишитись. Чи допоможе розведення військ закінчити війну на Донбасі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування