Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Слуга народу": Не треба говорити про капітуляцію — вона вже відбулася

Понеділок, 7 жовтня 2019, 14:22
Слуга народу: Не треба говорити про капітуляцію — вона вже відбулася

У листі до голови ОБСЄ в Україні Мартіна Сайдіка (в якому погоджується так звана формула Штайнмаєра), підписаному представником України в тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою, немає нічого, чого не було б в уже підписаних Україною Мінських угодах.

Джерело: заява голови комітету Верховної Ради з міжнародних відносин і нардепа від "Слуги народу" Богдана Яременка

Пряма мова: "Акції протесту. Я за. Правильно, це складне питання і думка громадськості має бути почута ... Проти чого я? Проти нагнітання. "Ні капітуляції" - це дуже небезпечна заявка, це заявка про нерозуміння того, що відбувається.

Капітуляція, якщо і була в Україні, коли було закладена основа всього того, що зараз раптом почало турбувати людей - це формула Штайнмайера і так далі - це вересень 2014 року і лютий 2015 року, коли було підписано Мінські угоди, де є все те, на що погодився Кучма у вересні цього року".

Деталі: Яременко зауважив, що в документі, який підписав представник України в тристоронньої контактній групі Леонід Кучма, немає нічого, чого не було б в підписаних Україною Мінських угодах.

Він заявив, що відмовлятися від мирних переговорів - дуже небезпечна позиція: вона буде вести до ізоляції України

Пряма мова: "Я розумію, що мирні переговори не повинні відбуватися за рахунок принципових речей, але не жертвувати чимось в цих переговорах - ми не зможемо.

Тому не треба боятися формули Штайнмайера, не треба говорити про капітуляцію - вона вже відбулась. Більше, ніж було - ніхто не допустить".

Знати більше: Формула Штайнмаєра: Про що домовились у Мінську. Реакція

Штайнмаєр у законі: на що погодився Київ і чи є у "формулі" вивід російських військ

Передісторія:

  • 1 жовтня на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську домовились про розведення силу Петрівському та Золотому. 
  • Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулуШтайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі і пояснив, чому не слід її боятися.
  • Фракції "Європейська солідарність", "Голос" і "Батьківщина" розкритикували узгодження тексту "формули".
  • 2 жовтня партія "Слуга народу" заявила, що підписання так званої "формули Штайнмаєра" було вимогою Росії для проведення зустрічі президентів України і РФ у нормандському форматі. 
  • Офіс президента розглядає два сценаріїпроведення виборів на окупованій території Донбасу – разом з черговими місцевими виборами по всій території України у жовтні 2020 року, або позачергові вибори в ОРДЛО навесні-влітку.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування