Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновники "віджали" реабілітаційний центр у "Конча-Заспі" – ЗМІ

Вівторок, 8 жовтня 2019, 11:17

Колишні топ-керівники митниці "окупували" реабілітаційний центр "Конча-Заспа" Державної митної служби під Києвом, який будувався для оздоровлення та відпочинку рядових співробітників.

Джерело: сюжет "Наших грошей з Денисом Бігусом"

Дослівно: "У 2000 році Київська міська рада безкоштовно передала Державній митній службі у постійне користування 15 гектарів землі. За оціночною вартістю - ділянка нині коштує майже 300 млн грн. Тут митникам дозволили звести базу відпочинку - реабілітаційний центр "Конча-Заспа". Він мав би приймати відвідувачів позмінно - на відпочинок, реабілітацію та профілактику.

За рік на огородженій території звели 28 будинків - 9 дерев'яних та 19 цегляних, підстанцію та свердловину. Загальна вартість робіт - понад 19 млн грн".

Деталі: Журналістам вдалося отримати список орендарів державних котеджів і виявилося, що найкращі з них зайняли колишні митні посадовці.

 

Пряма мова нового очільника ДМС Максима Нефьодова: "Зараз ми розбираємося зі статусом цього майна. Формально - це щось, чим опікуються профспілка… Мене, насправді, щиро дивує така ситуація. Виявляється, що ці самі люди, будучи тут керівниками в цих стінах - самі собі давали в оренду за якісь смішні гроші землю і нерухомість в Конча-Заспі".

Деталі: Зокрема, на території реабілітаційного центру є будинок, який орендує колишній головний інспектор Київської регіональної митниці Олег Суршко. Він підписав договір оренди до 2033 року за 4 380 гривень на місяць.

 

Серед орендарів начальник Київської регіональної митниці Геннадій Романенко. Він орендує двоповерховий котедж з паркінгом до 2033 року за скромні 4 360 гривень на місяць.

 

Крім того орендує елітний будинок екс-чиновник  - Ігор Калєтнік. У минулому голова митниці і віце-спікер Верховної Ради. Договір оренди між профспілкою митників і Калєтніком підписано 15 лютого 2011-го року. Калєтніку одразу погодили заяву на реконструкцію та ремонт орендованого будинку.

Журналісти називають інвестування в орендоване у держави майно - класичною схемою виведення нерухомості у приватну власність.

Будинок у реабілітаційному центрі орендує голова профспілки митників, яка формально опікується реабілітаційним центром "Конча-Заспа", Ігор Тимофєєв. Він орендує будинок до 2026 року за 4 360 гривень.

 

Також п'ятикімнатний двоповерховий дерев'яний котедж на 177 квадратних метрів з меблями, сантехнікою та навіть постіллю і посудом у 2016 році орендував колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров. У його розпорядженні будинок до 2033 року, ціна - 6 770 грн на місяць.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...