Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Формули Штайнмаєра" для Криму немає – Зеленський

Середа, 9 жовтня 2019, 17:02

Президент України Володимир Зеленський заявив, що без допомоги міжнародних партнерів Україна не впорається з питанням деокупації Криму.

Джерело: коментар Зеленського проекту Радіо Свобода Крим.Реалії під час відвідування виставки в Києві "Зброя та безпека" 9 жовтня.

Деталі: На запитання журналіста - чи існує для Криму своя "формула Штайнмаєра", президент відповів, що зараз "такої формули немає". І в питанні деокупації півострова "Україна сама не впорається".

Пряма мова Зеленського: "Зараз немає цієї формули. Це дуже складна історія. Ви знаєте, що тут Україна, на жаль, я повинен констатувати, на жаль, Україна сама не впорається. Потрібні умови наших міжнародних партнерів, має у нас бути ще потужніша армія. Треба бути дуже потужними, щоб не тільки у нас дипломатія працювала, щоб армія у нас була дійсно високого рівня".

Читайте також: Українізація Штайнмаєра: як зробити ідею Кремля безпечною для України

Чотири умови для безпеки на Донбасі: як прибрати загрози від "формули Штайнмаєра"

Нагадаємо:

  • Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що його формула містить спробу спростити процес виконання Мінських угод і не була написана під впливом Росії.

Передісторія:

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі і пояснив, що вони пройдуть лише після виведення всіх військ і за Конституцією та законами України.
  • 3 жовтня Зеленський наголосив, що вибори на поки непідконтрольній Києву території Донбасу можуть пройти лише за українським законодавством.
  • Проти реалізації "формули Штайнмаєра" виступили Львівська,Івано-Франківська та Хмельницька обласні ради, Сумська та Кропивницька міські ради. 
  • 6 жовтня у десятках українських міст та закордоном відбулися акції "Ні капітуляції" проти "формули Штайнмаєра" та відведення українських військ від лінії розмежування на Донбасі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...