Корупція в Дніпрі: підлеглим Філатова оголосили нові підозри

Середа, 9 жовтня 2019, 18:58

Заступнику мера Дніпра та ще двом посадовцям мерії повідомили про підозру в розтраті понад 16,8 мільйона гривень бюджетних коштів на паспортизації вулиць.

Джерело: сайт прокуратури Дніпропетровської області, "Радіо Свобода"

Деталі: За інформацією прокуратури, підозри оголошені у середу, 9 жовтня, за ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах; службове підроблення).

Як повідомляється, у 2018 році міськрада уклала договір з одним з ТОВ про технічний облік та паспортизацію 74 вулиць у Дніпрі. За версією слідства, компанія за це отримала з міського бюджету більше 16,8 млн грн, проте роботи не виконала.

За даними "Радіо Свобода", йдеться про віце-мера та ще двох посадовців мерії, про що у середу на брифінгу розповів начальник відділу прокуратури області Максим Березюк.

Повідомляється, що один з директорів цього підприємства проживає в Туреччині, другий – на непідконтрольній Україні території і, як заявляють правоохоронці, місця свого проживання на момент підписання документів з мерією Дніпра вони не полишали.

Березюк розповів, що 9 жовтня було повідомлено про підозру заступнику міського голови – директору департаменту благоустрою та інфраструктури міськради та двом його заступникам. Згідно із сайтом мерії, йдеться про заступника мера Михайла Лисенка.

Одному з посадовців повідомлення про підозру вручили особисто, двом іншим – заочно. Вони перебувають у розшуку.

Передісторія:

  • Посадовців Дніпровської міськради, серед яких вище згаданий Лисенко, також підозрюють у привласненні 29,5 млн грн бюджетних коштів на ремонті Нового мосту у Дніпрі. У цій справі про підозру повідомлено 7 осіб. Лисенка і начальників управління міської ради оголошено в розшук, ще двох фігурантів справи вже взято під варту.
  • У липні під час візиту президента до Дніпра Володимир Зеленський і мер Дніпра Борис Філатов домовилися, що мер піде у відставку, якщо Центральний міст не відремонтують до 14 вересня.
  • 9 серпня правоохоронці з експертами оглянули міст та взяли зразки бетону для судової будівельно-технічної та товарознавчої експертизи.  
  • Прокуратура Дніпропетровської області почала перевірку фактів можливого привласнення бюджетних коштів під час проведення ремонту Нового мосту у Дніпрі  в рамках кримінального провадження за ст. 191 КК.
  • 7 вересня Борис Філатов продемонстрував новий міст, про який він бився об заклад з президентом.  
  • 13 вересня у Дніпровській міській раді правоохоронці провели обшуки, у провадженні щодо ймовірних зловживань при реконструкції Центрального мосту, повідомили про підозру 7 особам, серед них - заступник мера.
  • Філатов зазначив, що служби мерії співпрацюють зі слідством. "Якщо хтось винен - відповість за законом. А якщо це політичне замовлення нечистоплотних олігархів (а схоже на це), то це теж стане ясно зовсім скоро".
  • 14 вересня Зеленський заявив, що парі з мером Дніпра триває. Президент зазначив, що бачить певні "розбірки" між мером міста, Службою безпеки, науковцями. Зеленський пообіцяв відрядити в місто комісію – оцінити рівень робіт.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...