Головні новини понеділка і ночі: звільнення Геруса, ринок землі

Вівторок, 12 листопада 2019, 07:00

Зеленський знайшов заміну своєму представнику в Кабміні Герусу, іноземці зможуть купувати українську землю тільки після референдуму — новини, які були актуальні 11 листопада.

Про Геруса

Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Геруса з посади представника президента у Кабінеті міністрів та призначив на цю посаду Олексія Перевезенцева.

Андрій Герус написав у Facebook, що звільнений оскільки "понад 2 місяці не виконує свої функції", і що звільнення не пов’язане із бійкою з Олегом Ляшком.

Про землю

Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.

У декількох областях України пройшли акції протесту під гаслом "Ні розпродажу України", аграрії перекривали автодороги.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук закликав Верховну Раду розглянути в останні пленарні тижні 2019 року важливі для врегулювання земельних відносин законопроєкти.

Понад 68% українців підтримали б на референдумі продовження мораторію на продаж землі — опитування.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося майже чотири тисячі людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

За останній місяць частка українців, які вважають нинішню владу кращою за попередню, знизилася з 48 до 43%.

Серед лідерів інших країн найкраще українці ставляться до президента Білорусі Олександра Лукашенка, найгірше – до очільника РФ Володимира Путіна.

Перша леді Олена Зеленська прикрасить обкладинку грудневого номеру Vogue UA з президентом та дітьми.

Сьогодні завершилася практична фаза розведення сил та засобів на лінії розмежування біля Богданівки та Петрівського.

"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення на 14,7% — у листопаді вона становитиме 4899 гривень за тисячу кубометрів.

У Шостому апеляційному адмінсуді Києва сталися сутички між представниками ліквідованої УПЦ КП і працівниками суду, поліція застосувала газ.

Заступник помічника міністра оборони Лора Купер, яка відповідає за український напрям, підтвердила, що мала інформацію про наміри адміністрації Трампа розморозити оборонну допомогу Україні в обмін на заяву про розслідування проти Байденів.

Компанія SpaceX  вдало запустила ракету із 60 супутниками мережі Starlink з комплексу Space Launch Complex 40.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...