Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Практичне розведення військ біля Петрівського завершилося

Понеділок, 11 листопада 2019, 14:30

У понеділок, 11 листопада завершилася практична фаза розведення сил та засобів на лінії розмежування біля населеного пункту Богданівка та Петрівське Донецької області.

Джерело: коментар штабу операції Об'єднаних сил, hromadske

Дослівно: "На ділянці розведення № 3 в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське 11 листопада до 12.00 завершилась третя доба від початку розведення – сили та засоби розведені...

Від завтра планується початок наступної фази – розмінування ділянки розрахунками Державної служби з надзвичайних ситуацій. За графіком розмінування територій має завершитися за тиждень".

Деталі: 11 листопада українська сторона має повідомити Міністерство закордонних справ та ОБСЄ про те, що розведення завершилося. Вони мають провести верифікацію розведення за допомогою квадрокоптерів.

Розведення мало дзеркально відбуватися на відстань 1 км від лінії розмежування.

Що було раніше: У суботу, 9 листопада, на лінії розмежування біля Богданівки та Петрівського почалося розведення сил та засобів. Тоді, за словами представника штабу операції Об'єднаних сил, перша фаза розведення мала тривати до 12 листопада.

Пресцентр ООС повідомив, що у неділю мінно-вибухові травми внаслідок обстрілів отримали чотири військовослужбовці Об'єднаних сил, однак не вказав, де і як це сталося. 

Що передувало:

  • 9 листопада українська сторона заявила, що готова до початку практичного етапу розведення сил та засобів на ділянці №3 в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області.
  • РосЗМІ пізніше заявили, що Україна і "ДНР" приступили до відведення сил від лінії зіткнення в районі Петрівського. За ситуацією в районі розведення сил стежать співробітники СЦКК і спостерігачі ОБСЄ, повідомив ТАСС.
  • 8 листопада бойовики зірвали розведення сил та засобів на ділянці №3 в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області.
  • Командувач ООС Володимир Кравченко на брифінгу заявив, що дзеркальне розведення у Петрівському має розпочатися 8 листопада з 12.00, якщо його не зірвуть бойовики. На момент цієї заяви не було підтвердження бойовиків про готовність до розведення.
  • Після розведення сил у Петрівському і Золотому штаб планував почати розведення у районі Богданівки, потім – ще на 4-х ділянках, а тоді вже вздовж усієї лінії зіткнення.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
Усі новини...