Арахамія каже, що стіну на Донбасі Зеленському не пробачать ніколи

Вівторок, 12 листопада 2019, 12:10

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначає, що втрату окупованих територій українці не пробачать президенту країни.

Про це він розповів в інтерв'ю Liga.net.

Коментуючи дослідження "Дзеркала тижня" про настрої на Донбасі, Арахамія зазначив, що ця статистика його засмутила.

"Перша думка: добре б цю статистику підтвердити ще якимись джерелами. Але я схильний їй більше вірити, ніж не вірити. Що з цим робити? Для того, щоб виграти уми, треба на них впливати. Треба робити телеканали і сайти. Зміна менталітету - справа не швидка", - сказав глава фракції.

На ремарку, що може це ще говорить про те, що треба ставити стіну, адже проект Зеленського про реінтеграцію розсипається, Арахамія сказав:

"Якщо ви поставите стіну і де-факто визнаєте втрату територій - вам цього не пробачать ніколи".

На ремарку журналіста, що не Зеленський їх втратив, Арахамія також зазначив:

"Завжди запам'ятають, при кому це було. Це історія, в яку не включатиметься жоден з політиків в цьому світі".

Детально про дослідження ДТ читайте в матеріалі УП: Хотіти в Росію та довіряти Путіну. Чи можна проводити опитування в умовах окупації

Нагадаємо:

  • 9 листопада видання "Дзеркало тижня" оприлюднило спільне з Українським інститутом майбутнього дослідження громадської думки в ОРДЛО. Опитування проводила "Нью-імідж маркетинг груп" з 7 по 31 жовтня 2019 року. 
  • Результати цього дослідження свідчать, що дуже хорошої або хорошої думки про президента України Володимира Зеленського – 19% мешканців окупованого Донбасу, швидше поганої або дуже поганої – 78,9%.
  • Крім того, 50,9% мешканців окупованих територій вважають, що нинішні території ОРДЛО мають стати частиною Росії, 13,4% – "частиною Росії, але з особливим статусом".
  • На думку мешканців ОРДЛО, за конфлікт на Сході України більшою мірою відповідальна українська влада після Майдану та місцеві активісти,  а також США. 
  • Найбільшою довірою в мешканців ОРДЛО користується президент РФ Володимир Путін.
  • Водночас, 57,8% жителів тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей назвали себе громадянами України.
  • Директор "Нью-імідж маркетинг груп" розповів, як його компанія змогла опитати мешканців окупованих територій Луганської та Донецької областей.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News