Під Раду принесли труну з трупом свині і вінки

Середа, 13 листопада 2019, 09:43
Під Раду принесли труну з трупом свині і вінки

Під Верховну Раду, яка 13 листопада розглядатиме законопроєкт про скасування заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення, принесли труп свині у труні і похоронні вінки.

Джерело: стрім "Всеукраїнської аграрної ради" у Facebook, поліція Києва 

Деталі: На площі перед парламентом мітингують люди з прапорами "ВАР" та "Свободи". Вони виступають проти зняття мораторію на продаж землі. 

 

За словами мітингарів, свиня у труні – це символ занепаду українського фермерства, який неодмінно настане після дозволу продавати землю.

Люди зібралися під Радою ще до початку засідання і утворили для депутатів живий коридор. Учасники акції тримають плакати з гаслами "Ні розпродажу України", "Президенте, не допустіть розпродажу землі!".  

 

Поліція Києва у зв’язку з запланованими масовими акціями в урядовому кварталі, посилила заходи безпеки у центрі Києва.

Наразі поліцейські та нацгвардійці несуть службу у посиленому режимі.

Правоохоронці закликають організаторів та учасників заходів не порушувати громадський порядок.

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Рада голосує за ринок землі: чи вдалось Зеленському вмовити "своїх"

Передісторія:

  • На початку вересня президент Володимир Зеленський доручив уряду підготувати, а парламенту ухвалити до 1 грудня законопроєкт про ринок земель сільськогосподарського призначення зі скасуванням мораторію на продаж землі.
  • Лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагала провести референдум із питання продажу землі, перш ніж виносити закон про ринок землі на голосування Верховної Ради.
  • Вересневе опитування Київського міжнародного інституту соціології показало, що 52% українців не схвалюють ідею скасувати мораторій на землю, підтримують рішення Зеленського лише 35% опитаних, а 64% респондентів – за референдум із цього питання.
  • Згідно з листопадовим опитуванням "Центру Разумкова", 77,6% українців взяли б участь у референдумі щодо скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, якби він відбувався найближчої неділі. 68,3% з них проголосували б за продовження мораторію.
  • У 2017 році лідер "ЄС", на той час президент Петро Порошенко називав неконституційним мораторій на продаж землі і закликав якомога скоріше провести земельну реформу.
  • У квітні 2019 року Порошенко заявляв, що прорив в економічному розвитку України неможливий без відкриття ринку землі.
  • Наразі фракції "Батьківщини", "Опозиційної платформи – За життя", "Європейської солідарності" та депутатська група "За майбутнє" виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування