Неякісні "броніки": суд арештував першого заступника генерала Марченка

Середа, 13 листопада 2019, 19:21
Неякісні броніки: суд арештував першого заступника генерала Марченка

Першого заступника начальника Головного управління розвитку і супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України Сергія Почтаренка арештовано з утриманням на гауптвахті з альтернативою застави.

Джерело: 5 канал

Деталі: Запобіжний захід у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних Сил України обирав Печерський районний суд Києва.

Суддя визначив розмір застави 76 млн грн.

 
5 канал

Що було раніше: 5 листопада голова Державного бюро розслідувань Роман Труба повідомив, що у справі про закупівлю неякісних бронежилетів слідчі ДБР оголосили про підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони.

11 листопада суд обрав тримання під вартою або заставу у 76 млн грн генерал-майору, начальнику Головного управління матеріального забезпечення в Міністерстві оборони Дмитру Марченку.

Передісторія:

  • В кінці червня ДБР провело 40 обшуків у посадовців Міністерства оборони у справі про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України. Збитки для держави оцінили у 100 млн грн.
  • Було закуплено 20 тисяч бронежилетів поганої якості і намети, не придатні для проживання. Усього за завищеними цінами закупили 100 тисяч комплектів військової форми, при цьому за кожен вид одягу було сплачено близько 10 зайвих мільйонів.
  • Згідно з системою закупівель "Прозорро", на початку року Міноборони лише раз купувало бронежилети - у ТОВ "Наукове виробниче підприємство "ТЕМП-3000".
  • ДБР у липні оприлюднило розмови працівників Міноборони, які закупили бронежилети Корсар М3с 1-4 класу захисту і при цьому знали, що вони прострілюються і не відповідають технічним вимогам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування