У МЗС РФ заявили, що ніколи не заперечували можливість повернути кораблі

Неділя, 17 листопада 2019, 19:42

У МЗС РФ заявили, що ніколи не заперечували можливості повернення Україні захоплених біля Керченської протоки суден.

Джерело: МЗС РФ у Telegram

Дослівно: "Ніколи не заперечували можливості повернення українській стороні суден, які брали участь в організованій у листопаді 2018 року попереднім київським керівництвом провокації в районі Керченської протоки.

Ще у червні поінформували посольство України в Москві про наявні в рамках російського законодавства можливості, які Київ міг би задіяти для звільнення моряків і кораблів".

Що було раніше: 17 листопада захоплені українські військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" у супроводі російської берегової охорони вивели з акваторії Керчі. Разом з тим українські буксири "Сапфір", "Титан" і "Гайдамака" перебувають у Чорному морі біля берегів Криму, ймовірно очікуючи на військові кораблі, які супроводжуватимуть в український порт.

У прикордонному управлінні ФСБ Росії по Республіці Крим повідомили, що кораблі будуть передані Києву відповідно досягнутих російсько-українських домовленостей 18 листопада.

Читайте також: Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів 

Передісторія:

  • 25 листопада 2018 року в Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя.
  • Троє українських моряків отримали поранення.
  • 24 полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч.3 ст.322 КК Росії (незаконний перетин кордону).
  • 7 вересня 2019 року моряків обміняли і повернули в Україну.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування