Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рябошапка каже, що "зливи" у всілякі Telegram-канали перевіряють

Середа, 20 листопада 2019, 15:11

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що є кримінальне провадження, яке дослідить законність різних записів і так званих зливів у соцмережі.

Джерело: спільний брифінг генпрокурора і директора ДБР Романа Труби 20 листопада

Деталі: Рябошапку запитали, чи будуть у ГПУ відкривати провадження через матеріали Telegram-каналу "Трубу прорвало", де повідомлялося нібито директор ДБР координує свою роботу з офісом президента, зокрема главою ОП Андрієм Богданом.

Пряма мова: "Давайте спочатку зрозуміємо наскільки ці аудіозаписи є аутентичними, оскільки в сучасному світі і за сучасного розвитку технологій очевидно, що скомпілювати можна все що завгодно.

Наскільки я знаю є кримінальне провадження, яке загалом уже відкрито, і яке пов’язане з дослідженням законності проведення таких  записів. Тут є декілька складових, декілька нюансів і  вони між собою пов’язані. Їх треба буде поєднати і тоді ми зможемо зробити висновки".

Деталі: Восени 2019 року різкої популярності набрали кілька анонімних Telegram-каналів, які позиціонують себе викривачами влади.

Зокрема, пранкер "Джокер" від імені генпрокурора Рябошапки листувався з нардепами від "Слуги народу" та іншими представниками влади. Своє листування він публікує у Telegram-каналі, але інформацію пропонує в обмін на розширення аудиторії. Наразі на його канал підписалися понад 50 тисяч користувачів.

Пранкер писав навіть Рябошапці. 

Telegram-канал "Трубу прорвало" з’явився 19 листопада і наразі на нього підписалися уже 10 тисяч осіб.

За день до цього ДБР направило в ГПУ проект повідомлення про підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку. Сам Порошенко вважає, що Труба працює на колишнього заступника голови Адміністрації президента при Вікторові Януковичу Андрія Портнова. Портнов – друг Богдана.

21 вересня Труба заявив, що виявив у робочому кабінеті апаратуру для прослуховування, вмонтовану у вентиляційну систему. 

Крім того, 18 листопада нардеп Антон Поляков, якого виключили з фракції "Слуга народу", опублікував у своєму "Telegram-каналі" аудіо на якому депутат із Кривого Рогу Юрій Корявченков ("Юзік") нібито "вчив" криворізьких правоохоронців, як "вирішувати питання".

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування