Порошенко відреагував на зустріч "четвірки": Підстав для ейфорії нема

Вівторок, 10 грудня 2019, 15:16
Порошенко відреагував на зустріч четвірки: Підстав для ейфорії нема

П’ятий президент Петро Порошенко після зустрічі у "нормандському форматі" заявив, що підстав для ейфорії немає і Росії не можна довіряти.

Джерело: Facebook-сторінка Порошенка

Пряма мова: "Підстав для ейфорії нема. Зустріч показала, що Росії не можна довіряти. Що короткого шляху до миру, на жаль, не існує, бо мир не входить у плани агресора. Таке враження, що Путіна цікавив лише газ.

Вкотре наголошую, що відмова від судових позовів до Газпрому і повернення на російський газовий гачок - велика небезпека. І найближчими тижнями протидія саме цій загрозі вийде на передній план".

Деталі: Порошенко вважає, що "червоні лінії, які окреслило суспільство, стали для України оберегом на Нормандському саміті".

Він подякував людям, які напередодні зустрічі вийшли на акції.

Що було раніше: 9 грудня 2019 року вперше з 2016 року відбулася зустріч у "нормандському форматі" на найвищому рівні та двосторонні зустрічі лідерів країн.

За підсумками зустрічі, сторони дали прес-конференцію та узгодили комюніке, де є тези про особливий статус Донбасу та "формулу Штайнмаєра".

Глави держав домовилися зустрітися ще раз через 4 місяці у Берліні (Німеччина).

Це була перша зустріч президента України Володимира Зеленського і президента РФ Володимира Путіна. За словами Зеленського, із Путіним не вдалося домовитися про новий контракт щодо транзиту газу, президенти узгодили новий обмін за формулою "всіх на всіх", розмежування на трьох нових ділянках на Донбасі.

Про окупацію Криму поговорити не вдалося.

Під офісом президента кілька днів тривала акція "Варта на Банковій". Після зустрічі координатор акції Павло Білоус зазначив, що президент Володимир Зеленський не допустив здачі національних інтересів та не перетинав "червоні лінії".

Читайте також: Офіс президента опублікував комюніке паризького саміту. Повний текст

Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі

 Не довіряти Путіну і не лишатись віч-на-віч. Поради Порошенка Зеленському на саміт у Парижі

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування