Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новини 10 грудня: реакції на "нормандський саміт", нерви Суркова

Вівторок, 10 грудня 2019, 19:37
Новини 10 грудня: реакції на нормандський саміт, нерви Суркова

Тимошенко, Порошенко та інші політики прокоментували результати переговорів "нормандської четвірки", Аваков розповів, як у Суркова в Парижі здали нерви і він кричав — новини, які були актуальні 10 грудня.

Про реакції

П’ятий президент Петро Порошенко після зустрічі у "нормандському форматі" заявив, що підстав для ейфорії немає і Росії не можна довіряти.

В свою чергу лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що її непокоїть теза про особливий статус Донбасу на постійній основі та легітимізація "формули Штайнмаєра".

Представники "Європейської солідарності" Ірина Геращенко та Іванна Климпуш-Цинцадзе не вважають історичним "нормандський саміт", вбачають у ньому і позитивні моменти, і тривожні.

Партія "Голос" заявила, що головною проблемою "нормандської зустрічі" є те, що Україна і Росія не зсунулися в своїх точках зору, а Мінські угоди – шлях в нікуди.

Тут ми зібрали перші реакції соцмереж на результати переговорів у Парижі.

Про Суркова

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розказав, що в ході обговорень у Парижі повернення Україні контролю над кордоном з РФ у помічника російського президента Володимира Путіна Владислава Суркова здали нерви.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше п’яти тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

На нормандському саміті президент України Володимир Зеленський попросив главу МЗС РФ Сергія Лаврова менше кивати головою.

Центр "Миротворець" повідомив, що зупиняє свої сервери, а доступ до даних тимчасово матимуть лише окремі категорії користувачів.

Українці в 2019 році найбільше шукали через Google восьмий сезон серіалу "Гра престолів", президента Володимира Зеленського і російську співачку Юлію Началову, яка померла в березні.

Нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський заявив, що вніс до Верховної Ради законопроєкт про скасування закону про державну мову.

На ділянці розведення сил і засобів у Станиці Луганській зафіксували осіб із нарукавними пов'язками з написом "СЦКК-JCCC", яких там не має бути.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування