Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баканов прозвітував про свої 100 днів: Спіймали 9 російських агентів

Четвер, 12 грудня 2019, 14:20
Баканов прозвітував про свої 100 днів: Спіймали 9 російських агентів

Голова СБУ Іван Баканов, коментуючи 100 днів своєї роботи на посаді, заявив, що за цей час було затримано 9 співробітників російських спецслужб.  

Джерело: Прес-служба СБУ з посиланням на слова Баканова

Дослівно: "Тільки з вересня цього року Служба заборонила в’їзд на територію України 283 іноземцям. Серед них – 9 діючих співробітників російських спецслужб, які проводили розвідувально-підривну діяльність проти України. В’їзд закритий і для 9 представників пропагандистських ЗМІ, зокрема російських".

Деталі: Баканов також розповів, що за останні два тижні у Києві СБУ ліквідувала "ботоферму", через яку хакери організовували масову реєстрацію фейкових акаунтів у соціальних мережах, активно надавали послуги російській стороні та особам, причетним до діяльності так званої "ДНР".

Передісторія:

  • 29 серпня депутати Верховної Ради призначили Івана Баканова головою Служби безпеки України.
  • Іван Баканов дружить із Володимиром Зеленським із дитинства, вони виросли в одному під'їзді. До виборів Баканов працював головним юристом "Кварталу", у 2017 році очолив партію "Слуга народу".
  • 22 травня 2019 року президент Зеленський призначив Баканова першим заступником голови СБУ.
  • Після цього голова Служби безпеки України Василь Грицак пішов у відпустку, а Баканов став виконувати його обов’язки.
  • 11 червня стало відомо, що Грицак присвоїв військове звання "лейтенант" Баканову одночасно із прийняттям того на військову службу у СБУ. У команді президента заявили, що звання лейтенанта Баканову дали, щоб у нього був доступ до секретної інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: