Новини 12 грудня: справа Шеремета, закон про особливий статус

Четвер, 12 грудня 2019, 20:33
Новини 12 грудня: справа Шеремета, закон про особливий статус

Поліція затримала підозрюваних у справі Шеремета, Рада продовжила на рік закон про особливий статус Донбасу — новини, які були актуальні 12 грудня.

Про справу Шеремета

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

О 5 годині вечора відбувся брифінг, на якому йшлося про перебіг розслідування справи, зокрема про встановлення виконавців вбивства Павла. Слідство підозрює щонайменше п’ятьох людей: медсестру Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, закладала вибухівку під авто Шеремета Юлія Кузьменко, а допомагав їй Андрій Антоненко. Їх обох затримано.

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

Адвокат затриманого Владислава Грищенка Віталій Ковальчук заявив про порушення прав його підзахисних, але допустив, що на записі слідчих "ймовірно голос клієнта".

Про особливий статус

Верховна Рада продовжила на 1 рік дію закону про особливий статуc Донбасу.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше п’яти тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Поліція Одеської області заявила, що з-під завалів згорілого одеського коледжу дістали тіла останніх людей, які вважалися зниклими — жертвами пожежі стали 16 людей.

Знімальна група російського пропагандистського каналу Міноборони РФ "Звєзда" прилетіла до Києва і похизувалася репортажем з Майдану Незалежності.

На подвір’ї перед входом до Офісу президента України монтують новорічну ковзанку.

Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради, коментуючи законопроєкт про особливий статус Донбасу, заявив, що йому "54 роки і він не…".

Перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що почала отримувати СМС з погрозами, які сприймає як реальні і пов’язані з її роботою.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування