Справа бронежилетів: начальника з контролю якості відпустили під домашній арешт

Четвер, 12 грудня 2019, 20:51
Справа бронежилетів: начальника з контролю якості відпустили під домашній арешт

Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід фігуранту "справи бронежилетів", начальнику управління контролю якості ГУ розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Михайлу Каморянському з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Джерело: Укрінформ з посиланням на представника Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Сергія Місюру

Пряма мова: "Судове засідання тривало близько години, і суддя, заслухавши позиції сторони захисту та сторони обвинувачення, ухвалила рішення відправити Михайла під домашній арешт. Ми сподіваємося, що зрештою буде чесний вирок".

Деталі: Під час виступу Каморянський так само, як і перший заступник начальника згаданого управління Сергій Почтаренко, заявив, що не визнає провини, оскільки завжди діяв у межах своїх повноважень і закони України не порушував. Напередодні суд звільнив Почтаренка з-під варти у цілодобовий домашній арешт.

Що було раніше: 11 листопад генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка, якого підозрюють у закупівлі бракованих бронежилетів, заарештували з правом внесення 76 мільйонів гривень застави. Міністерство оборони висловило здивування з цього приводу, оскільки Марченко має дуже позитивні характеристики.

28 листопада Київський апеляційний суд не відпустив Марченка на поруки, але зменшив суму застави до 20 мільйонів гривень.

Передісторія:

  • В кінці червня Держбюро розслідувань провело 40 обшуків у посадовців Міністерства оборони у справі про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України. Збитки для держави оцінили у 100 мільйонів гривень.
  • За даними слідства, було закуплено 20 тисяч бронежилетів поганої якості і намети, не придатні для проживання. Усього за завищеними цінами закупили 100 тисяч комплектів військової форми, при цьому за кожен вид одягу було сплачено близько 10 зайвих мільйонів.
  • Державне бюро розслідувань у липні оприлюднило розмови працівників Міністерства оборони, які закупили бронежилети "Корсар М3с 1-4 класу захисту" і при цьому знали, що вони прострілюються і не відповідають технічним вимогам.
  • Згідно з системою закупівель "Прозорро", на початку року Міноборони лише раз купувало бронежилети – у ТОВ "Наукове виробниче підприємство "ТЕМП-3000".
  • 5 листопада директор ДБР Роман Труба повідомив, що слідчі оголосили про підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони у справі про закупівлю неякісних бронежилетів.
  • За даними слідства, саме генерал-майор Марченко за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями закупили 11 тисяч неякісних бронежилетів "Корсар МЗс-1-4" на загальну суму близько 100 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування