Шоумен Мухарський заявив, що в його київській квартирі вночі були обшуки

П'ятниця, 13 грудня 2019, 12:14
Шоумен Мухарський заявив, що в його київській квартирі вночі були обшуки

Український актор і шоумен Антін Мухарський заявив, що в його київській квартирі вночі пройшли обшуки. 

Джерело: Facebook-сторінка Мухарського

Пряма мова Мухарського: "Сьогодні вночі спецназ виламав двері у моїй квартирі на Подолі, де живуть орендарі. Обшук тривав 5 годин!!! Подробиці згодом".

Деталі: Як відомо Мухарський виїхав з України в лютому 2018 року. Поки що не відомо, чи пов'язані ці обшуки із серією обшуків у справі вбивства Павла Шеремета.

Цьому передувало: 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко ("Лісу"), музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків ("Бучу" й "Пуму").

За версією правоохоронців, закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, а допомагав їй Антоненко.

У Кузьменко й інших фігурантів пройшли обшуки. Антоненку, Кузьменко й Дударь обиратимуть запобіжний захід у п’ятницю 13 грудня.

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в країні.

Народна депутатка й ветеранка Яна Зінкевич опублікувала довідку, що Яна Дугарь на момент убивства Шеремета перебувала в зоні проведення Антитерористичної операції. 

Знати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Позиція "Української правди" щодо результатів розслідування МВС справи Павла Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинуввід вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • Поліція кваліфікувала вбивство за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".
  • Слідство схилялося до версії про професійні мотивиубивства, але за три роки ні організаторів, ні виконавців вибуху не встановило.
  • У травні 2017 року "Слідство.Інфо" оприлюднило фільм "Вбивство Павла", зроблений із представниками міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP. У ньому були нові деталі, пропущені слідством, – зокрема, виявлені за допомогою записів із камер відеоспостереження.
  • Восени 2019 року слідство затримало Владислава та Інну Грищенків(чоловіка "Бучу", – 24 вересня на Волині, дружину "Пуму" – 5 листопада у Києві). Вони проходили у справі про невдалий замах у Косові (Івано-Франківська область) на бізнесмена Михайла Чекурака, який має кримінальне минуле. Але їх запідозрили і в причетності до вбивства Павла Шеремета.
  • За даними слідства, саморобні вибухові пристрої, підкладені під автівки Шеремета (липень 2016 року) й Чекурака (липень 2018 року) – майже ідентичні. А в вибухівці з Косова, яка не здетонувала, знайдено сліди ДНК Грищенків.
  • Учасник АТО Владислав Грищенко заявляв, що слідство пропонувало йому визнати себе винниму справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування