Новини 13 грудня: справа Шеремета, порада Кремля Зеленському

П'ятниця, 13 грудня 2019, 20:00
Новини 13 грудня: справа Шеремета, порада Кремля Зеленському

Слідство назвало ймовірного організатора вбивство Шеремета, Кремль дав "пораду" Зеленському, як тиснути руку Путіну – новини, які були актуальні 13 грудня.

Про справу Шеремета

Досудове розслідування встановило, що АТОвець Андрій Антоненко організував убивство журналіста Павла Шеремета.

Підозрювану у причетності до вбивства Яну Дугарь суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Волонтерка та лікарка Юлія Кузьменко, яку також підозрюють у вбивстві Шеремета, заперечує свою причетність та вважає хибними результати експертиз у справі. Тут можна ознайомитися з повним текстом підозри.

Її адвокат Владислав Добош сказав, що в словах його підзахисної про "лупанути "Градами" по Києву", якими оперує слідство, "немає нічого злочинного".

Також вночі слідчі обшукали помешкання подружжя волонтерів Євгена та Наталії Акастьолових.

Мати Павла Людмила Шеремет не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

Про пораду Зеленському

Реагуючи на слова Зеленського про готовність сто разів потиснути руку Путіну, якщо Україні повернуть Крим, у Кремлі порадили українському президенту "загалом не піднімати цю тему".

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше п’яти тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Регламентний комітет Верховної Ради просить спікера Дмитра Разумкова скасувати листопадові виплати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, 81 народному депутату — Порошенко, Дубінський і Кива у списку.

Зеленський спростував інформацію про інтерв’ю російському пропагандистському каналу "Росія 1".

Зеленський подав на розгляд Верховної Ради проєкт закону, що спрямований спростити отримання громадянства тим, хто воював чи втік із РФ.

Партія Джонсона отримала монобільшість: у Британії порахували голоси на виборах.

Комітет з судових питань Палати представників США на засіданні схвалив дві статті про імпічмент проти президента Дональда Трампа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування