Епіфаній оголосив про юридичну "смерть" двох патріархій - Зоря

Субота, 14 грудня 2019, 11:52
Епіфаній оголосив про юридичну смерть двох патріархій - Зоря

Митрополит ПЦУ Епіфаній повідомив про юридичне припинення релігійних організацій "Київська Патріархія УПЦ КП" та "Патріярхія УАПЦ".

Джерело: Архієпископ ПЦУ Євстратій (Зоря) 

Деталі: За повідомленням Зорі, оголошення про припинення існування двох патріархій Епіфаній зробив під час засідання розширеного Архієрейського собору, що проходить 14 грудня у Києві з нагоди річниці створення єдиної помісної церкви. 

Зоря також навів відповідні дані з Єдиного держреєстру юросіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Мін'юсту. 

 
<div class=

Читайте також: 

Митрополит Епіфаній: За спиною Філарета грають деякі проросійські сили

Автокефалія Православної Церкви України: як це було

Отці і діти. Чому сваряться патріарх Філарет та митрополит Епіфаній

Нагадаємо,

  • 14 грудня Православна церква України проводить розширений архієрейський Собор з нагоди річниці створення єдиної помісної церкви.
  • 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники Російської православної церкви (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять у ПЦУ.
  • 5 січня 2019 року у Стамбулі підписали томос про автокефалію української церкви, 6 січня патріарх Варфоломій передав його митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.
  • Почесний патріарх ПЦУ Філарет не захотів висловлювати підтримку предстоятелю церкви митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. Він заявляє, що УПЦ Київського патріархату не було ліквідовано і намагається довести це у судах.
  • Священний синод Української Православної Церкви (ПЦУ) вирішив створити для почесного патріарха Філарета релігійну організацію в складі ПЦУ у формі місії. Окрім цього Синод надав Філарету право для пожиттєвого проживання в комплексі будівель за адресою місто Київ, вулиця Пушкінська, 36 та пожиттєве право на звершення богослужінь у Володимирському соборі. 
  • Собор ієрархів Грецької церкви 12 жовтня визнав автокефальну Православну Церкву України. Елладська церква стала першою після Вселенського Патріархату з-поміж помісних православних церков світу, яка визнала ПЦУ та вступає з нею у євхаристійне спілкування.
  • Надзвичайний синод Російської православної церкви уповноважив главу РПЦ патріарха Кіріла не згадувати під час богослужінь предстоятеля Елладської православної церкви Ієроніма. Згодом РПЦ припинила євхаристійне спілкування з главою Елладської церкви 3 листопада за те, що той визнав автокефалію Православної церкви України.
  • У свою чергу Польська автокефальна православна церква заявила про невизнання Православної церкви України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування