Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закони 16 січня: суд закрив справу проти Єфремова

Понеділок, 16 грудня 2019, 16:22
Закони 16 січня: суд закрив справу проти Єфремова

Печерський суд закрив кримінальне провадження за звинуваченням колишніх нардепів від "Партії регіонів" Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка і Олександра Стояна у голосуванні за так звані "диктаторські закони" або "закони 16 січня".

Джерело: "Судовий репортер" з посиланням на ухвалу суду від 8 листопада

Деталі: Суддя Бортницька погодилась закрити провадження, зіславшись на зміни, які були прийняті ще в 2014 році. 13 травня 2014 року був прийнятий Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв`язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України".

Цей закон частково декриміналізував злочини, інкриміновані Єфремову, Гордєінку і Стояну.

Адвокати неодноразово посилались на цей закон, прохаючи про закриття справи, зокрема, і у вересні в Антикорупційному суді, але їх клопотання не задовольняли.

Передісторія:

  • В жовтні 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти колишнього голови фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді Олександра Єфремова за фактом прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 року. У цій справі також були інші обвинувачувані.
  • Єфремова у цій справі звинувачували у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні. Він також є обвинувачуваним у інших справах.
  • 24 липня 2019 року він вийшов із СІЗО у Старобільську Луганської області.
  • 30 липня 2016 року Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.
  • Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни Єфремова підозрюють у прямій підтримці злочинної організації "ЛНР", а також незаконному заволодіння майном "Луганськвугілля".
  • 1 серпня 2016 року Єфремова взяли під варту.
  • 22 липня стало відомо, що Єфремова відпустили під домашній арешт.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування