Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баканов розповів, як мотивуватимуть працівників СБУ

Середа, 18 грудня 2019, 10:44
Баканов розповів, як мотивуватимуть працівників СБУ

Глава СБУ Іван Баканов заявляє, що кількість співробітників служби після реформи скоротиться, а мотивуватимуть їх зарплатами і житлом.

Джерело: інтерв’ю Баканова "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Безумовно, це заробітна плата. У новому законопроекті вирішення цього питання ми передбачили. І якщо у нас вийде, то це буде одним із чинників, які впливають на мотивацію.

Поліпшення житлових умов – це другий важливий момент, і ми вивчимо можливості, які у нас є, зокрема і досвід МВС за лізинговою програмою".

Деталі: Також, за словами Баканова, планують скасувати бюрократію всередині системи і надати співробітникам можливість реального професійного зростання.

Він додав, що наразі основне завдання – змінити підхід до роботи СБУ: "ми не обслуговуємо політичні еліти, ми системно забезпечуємо національну безпеку України".

За словами Баканова, служба більше зосередиться на протидії злочинам: збиратиме інформацію, виявлятиме і передаватиме в органи, які конкретно проводитимуть розслідування цих злочинів.  

Змінити підхід до роботи СБУ в усіх напрямках, на його думку, також допоможе ефективний громадський контроль.

Баканов відзначив, що у новому законопроєкті щодо СБУ "враховано і сучасну оперативну обстановку, і конфлікт, і можливість президента під час виникнення додаткових загроз збільшувати штат співробітників СБУ".

Наразі, попри те, що СБУ будуть демілітаризувати, а штат скорочувати, контррозвідка на практиці посилиться за рахунок кількості мотивованих співробітників, підвищення рівня технічної оснащеності та нових підходів до реалізації поставлених завдань.

Що було раніше: Глава СБУ Іван Баканов заявив, що в процесі реформування служба зосередиться на контррозвідувальній діяльності, а розслідуванням економічних злочинів, очевидно, займеться Держбюро фінрозслідувань.

Читайте також: Баканов: Зеленський не телефонує мені щодо "чортів"

Передісторія: 

  • У 2016 році представник Центру забезпечення реформування СБУ Андрій Бодрунов заявляв, що Службу безпеки планують реформувати до 2020 року.
  • У лютому 2018 року глава місії ЄС заявляв, що без реформи СБУ не буде просування України ні до Євросоюзу, ні до НАТО.
  • Перед другим етапом президентських виборів член команди Володимира Зеленського Олександр Данилюк заявляв, що працюватиме над створенням інституту фінансових розслідувань і над тим, щоб прибрати тиск правоохоронних органів на бізнес.
  • У вересні в СБУ заявляли, що проводять системну реформу відомства: зокрема, функціональний аудит власних структурних підрозділів для визначення ефективності їх роботи. Метою перевірки є також оптимізація чисельності СБУ з урахуванням забезпечення належного рівня державної безпеки.
  • 1 жовтня повідомлялося, що колегія СБ України підтримала концепт нової редакції Закону "Про Службу безпеки України", наслідком якого стане реформа спецслужби.
  • У листопаді у Службі безпеки підготували законопроєкт, де пропонується залишити за відомством функцію досудового розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування