Суд відправив Пімахову під домашній арешт

Вівторок, 24 грудня 2019, 09:07
Суд відправив Пімахову під домашній арешт

Вищий антикорупційний суд відправив колишню першу заступницю голови Державної міграційної служби Діну Пімахову під нічний домашній арешт.

Джерело: САП

Деталі: Суд задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 21 лютого 2020 року.

Пімахова також зобов’язана носити електронний браслет, прибувати до детектива, прокурора чи суду, утримуватися від спілкування зі свідками. 

Підозрювана здала на зберігання свій закордонний паспорт.

Що передувало: Національне антикорупційне бюро 19 грудня повідомило Пімаховій про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу – одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням свого службового становища.

Передісторія:

  • За даними слідства, у червні 2017 року Пімахова організувала оформлення посвідки на тимчасове проживання в Україні громадянину В’єтнаму. За це вимагала й отримала 1800 доларів.
  • У серпні 2017 року вона запропонувала громадянство України іранцю за нібито територіальним походженням, яке мало підтверджуватися фальшивими документами. За це просила 30 тисяч доларів.
  • 29 листопада 2017 року затримали агента НАБУ під час нібито спроби передачі хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби. У конспіративних приміщеннях НАБУ відбулися обшуки.
  • 30 листопада НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію з викриття корупційної схеми, і що СБУ, ведучи прослуховування для бюро, завербувала Пімахову для тиску на бюро.
  • Пімахова виступила з викривальною заявою та запевнила, що сама звернулася до правоохоронців, бо не знала, що Сергій Титенков – агент НАБУ. 21 березня 2018 року її звільнив Кабмін.

Знати більше: Агенти під ударом. Як розвивалась і чим закінчиться чергова атака на НАБУ

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування