Прикордонники затримали охоронця збитого МН-17

П'ятниця, 10 січня 2020, 13:37
Прикордонники затримали охоронця збитого МН-17

рикордонники Об’єднаних сил затримали бойовика, який охороняв на Донбасі місце падіння малайзійського "Боїнга" рейсу МН-17.

Джерело: сайт Державної прикордонної служби

Деталі: Затримати 26-річного чоловіка вдалося за допомогою його фото в соцмережах, де він у військовій формі зі зброєю в руках знятий на фоні уламків збитого пасажирського літака.

На допиті з’ясувалося, що протягом другої половини 2014 року затриманий проходив службу в складі одного з воєнізованих підрозділів бойовиків. Завдання російських кураторів виконував на блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де "неодноразово був свідком злочинів та знущань над цивільним населенням".

Також він розповів, що, починаючи з кінця серпня 2014 року, здійснював охорону місця падіння збитого російськими військами літака рейсу МН17. Крім цього, за гроші збирав та віддавав терористам уламки літака та особисті речі загиблих.

За словами бойовика, він неодноразово спостерігав присутність на місці трагедії російських військових, які здійснювали загальний контроль та керівництво всіма діями бойовиків.

Затриманого передали поліції.

Читайте також: Катастрофа MH-17. Перші офіційні підозрювані і нові подробиці від Bellingcat

Нагадаємо:

  • Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам - Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.
  • У вересні 2018 року російське видання "Нова газета" виявило ознаки підробки в представлених Міноборони Росії "документах", які нібито вказують на українське походження ракети комплексу "Бук", якою був збитий МН-17.
  • Зокрема, в "документі" вказана дата виробництва ракети: 24 грудня 1986 року, а дата його заповнення 14 січня 1986 року, тобто майже на рік раніше.
  • 24 травня 2018 року міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.
  • Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.
  • Спільна слідча слідча група 19 червня 2019 року назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака.
  • Служба безпеки повідомила про підозру трьом громадянам РФ і одному громадянинну України в організації та пособництві теракту.
  • Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News