Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пристайко про заяви Парнаса: "Намагається врятувати себе"

П'ятниця, 17 січня 2020, 00:36
Пристайко про заяви Парнаса: Намагається врятувати себе

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко сказав, що не вірить заявам Льва Парнаса, соратника адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, які він озвучив останніми днями. 

Джерело: Пристайко в ефірі CNN

Пряма мова: "Чесно кажучи, я ніколи не говорив з ним (Парнасом – УП) і я не вірю жодному його слову, які він зараз говорить. 

Допомога (військова, фінансова – УП) переглядається кожного року, щонайменше двічі. Тож ми знаємо, що її будуть переглядати: іноді можуть зменшити, іноді збільшити її розмір.

Я не знаю його особисто, але зараз цей чоловік (Парнас – УП) намагається врятувати себе, власну справу (звинувачення Парнаса у незаконному фінансуванні виборчої кампанії – УП)."

Деталі: Пристайко сподівається, що Україна і надалі матиме двопартійну підтримку від США. 

Також він додав, що вже втомився від згадок України та її ролі у справі імпічменту президента Дональда Трампа.

Що передувало: Лев Парнас, соратник адвоката президента США Рудольфа Джуліані, розповів, що у травні 2019 року передав новому президенту України ультиматум щодо того, що жоден високопоставлений американський чиновник не прибуде на його інавгурацію і всю американську допомогу буде припинено, якщо не буде оголошено про розслідування справи Джо Байдена.

Окрім того, він стверджує, що президент Трамп використав ураган у США як привід скасувати візит до Польщі, проте насправді зробив це, аби натиснути на президента Зеленського.

Також Парнас повідомив, що домовлявся з Дмитром Фірташем про отримання інформації у справі Джо Байдена в обмін на закриття екстрадиційної справи олігарха.

Постійний комітет з питань розвідки Палати представників США опублікував переписку соратника адвоката президента США Руді Джуліані Льва Парнаса з низкою людей з оточення українського президента Володимира Зеленського. У листуванні також "засвітився" колишній генпрокурор Юрій Луценко

Знати більше: Рукописи не горять. Баканов, Шефір, Аваков у переписці "друга Джуліані"

Передісторія:

  • 9 жовтня у США затримали двох бізнесменів Льва Парнаса й Ігоря Фрумана – уродженців України й Білорусі, – які були спонсорами виборчої кампанії чинного президента США Дональда Трампа. Їх звинувачують у порушенні правил фінансування виборчих кампаній. Наступного дня їх взяли під арешт
  • Адвокат Трампа назива Парнаса і Фрумана своїми клієнтами. 
  • За даними ЗМІ, з кінця 2018 року Фруман і Парнас представили Джуліані декільком українським прокурорам для обговорення справи Хантера Байдена – сина "демократа" Джо Байдена.
  • Медіа повідомляли, що колишні генпрокурори України Віктор Шокін і Юрій Луценко "злили" Трампу компромат на його потенційного конкурента на виборах 2020 року Джо Байдена.
  • Фруман і Парнас лобіювали звільнення посла США в Україні Марі Йованович, яку Трамп зняв з посади цієї весни.
  • Журналісти також встановили, що Парнас і Фруман шукали зустрічі з Володимиром Зеленським. Під час інавгурації у травні вони зупинялися в готелі Hilton у Києві.
  • Комітети Палати представників вимагав документи і свідчення цих бізнесменів, що стосуються їхньої взаємодії з адміністрацією Трампа, Джуліані і українськими чиновниками.
  • За даними Reuters, Парнас і Фруман працювали на українського олігарха Дмитра Фірташа.
  • 12 жовтня стало відомо, що прокуратура в США розслідує можливе порушення закону з боку Джуліані під час його діяльності в Україні. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування