У Херсоні з БТРами тривають обшуки у справі Гандзюк

Понеділок, 20 січня 2020, 10:38

Правоохоронні органи проводять обшуки у Херсоні для припинення діяльності злочинної організації. Керівником банди виявився Ігор Павловський колишній помічник нардепа попередніх скликань причетний до приховування нападу на Катерину Гандзюк. 

Джерело: Офіс генпрокурора

Дослівно: "20 січня 2020 року у місті Херсоні та інших населених пунктах області проводиться спецоперація з метою припинення діяльності злочинної організації, яка вчиняла в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна.

Повідомлено про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Слід зазначити, що обвинувальний акт щодо вказаної особи вже перебуває на розгляді Приморського районного суду м. Одеси з угодою про визнання його винуватості у заздалегідь не обіцяному приховуванні нападу на Катерину Гандзюк".

Деталі: Джерела "Української правди" підтвердили, що йдеться про Ігоря Павловського колишнього помічника нардепа 8-го скликання Миколи Паламарчука (фракція "Блоку Петра Порошенка"), якого обвинувачують у приховуванні інформації про напад на Гандзюк. 

Про підозру також повідомляють іншим членам злочинної організації.

Прокуратура пише, що розпочала обшуки "з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк".

Що було раніше: 1 листопада генпрокурор Руслан Рябошапка пообіцяв найближчими днями оприлюднити важливу інформацію з розслідування вбивства Гандзюк.

Знати більше: Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Журналісти показали реконструкцію подій нападу на Гандзюк

"Справа Гандзюк у прізвищах. Кого покарали за смерть активістки"

Передісторія:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на активістку Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • У квітні 2018 року стало відомо, що їм змінили підозру зі вбивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.
  • 6 червня 2019 року, після того як обвинувачені визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, Покровський райсуд Дніпропетровської області виніс вироки виконавцям.
  • За версією друзів Гандзюк, посередником між виконавцями злочину та замовником начебто був Ігор Павловський з кличкою "Собака" – на той момент помічник народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука.
  • Ігор Павловський після оголошення підозри потрапляв до лікарні з діагнозом "гіпертонічний криз". Зараз він методично ігнорує засідання Приморського райсуду Одеси. 
  • Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в замовленні вбивства Гандзюк, але пізніше пом’якшили її.
  • Громадські активісти наполягають, що до вбивства Гандзюк причетні херсонські чиновники Андрій Гордєєв та Євген Рищук.